Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-06-2017 13:22   Güncelleme : 06-06-2017 13:22

Oğuzhan Serinkaya, Çevre Miras Değil Emanettir

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Serinkaya, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde yaptığı açıklamada, AK Parti'nin gerçekleştirilen kalkınma hamlelerinin tümünde çevrenin korunmasına ve yaşatılmasına öncelik vermiş bir siyasi parti olduğunu ifade etti.

Oğuzhan Serinkaya, Çevre Miras Değil Emanettir

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Dünya Çevre Günü etkinliğinde çevre bilincini geliştirmek ve çevre sorunlarıyla mücadele konusundaki hassasiyet ve farkındalığı arttırmak için 'KorumAK ve YaşatmAK için' sloganlı bir stant açtı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir açıklama yapan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Serinkaya, çevre sorunlarının küresel niteliği, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi ve yeni nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması hususlarında tüm insanlığın duyarlı davranarak işbirliği yapmak zorunda olduğuna vurgu yaparak,

''Çevremizi, şehirlerimizi medeniyet tasavurumuzla birleştirmenin, inşa ve ihya etmenin yanında hayal ettiklerimizi gerçeğe dönüştürme yolunda da çalışmalar yürütmekteyiz'' dedi.

''Ülkemiz çevre konusunda uzun yıllardır yanlışların, boşvermişliğin ve ihmallerin bedelini ağır bir şekilde ödemek zorunda kalmıştır'' diyerek sözlerine devam eden Oğuzhan  Serinkaya; 15 yıllık iktidarları döneminde tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsunumuzda da çok önemli adımlar attıklarını belirterek, ''Bir düşünün Samsun şehir merkezi bile son dönemde kurulan büyük parklar reakrasyon alanları  olmasaydı, Samsunlular birkaç ağacın bulunduğu yeşil alanlara muhtaç bırakılmış olacaklardı. Sahil yolu düzenleme çalışmaları yapılmamış olsaydı, şehrin tamamında tüm vatandaşlarımızın denizi rahatlıkla kullanmaları mümkün olmayacaktı. Kokudan dolayı önünden geçilemeyen liman sahamızda gezi teknelerimiz ile gezmek de mümkün olmayacaktı. Atık su arıtma tesislerimiz ile bir bardak bile atık suyun denizlerimize karışması engellenmemiş olsaydı, denizdeki kirlilik nedeniyle ulusal basında yer alan  Samsunumuzun bugün 6 adet mavi bayraklı plajı olmayacaktı'' dedi.

Başta Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin, her bir vatandaşımızın sağlıklı, dengeli ve doğal bir çevrede yaşamalarını sağlamak adına yürüttükleri çalışmaları ve planladıkları projeleri ile, çevresi ile barışık daha yaşanabilir bir Samsun için var güçleri ile çalıştıklarını belirten Serinkaya, ''Bizim çevreye bakışımız; tabiatı, tüm insanlığın ortak hayat alanı olan çevreyi korumanın bir lütuf değil bir yükümlülük olduğuna inanmaktır. Dünya Çevre Günü’nün çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ederektüm hemşehrilerimizin Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum'' dedi. 

adminadmin