Eğitim
Giriş Tarihi : 07-11-2013 18:36   Güncelleme : 07-11-2013 18:36

OKUL ÖNLERİ VE BAHÇELERİ YOL GEÇEN HAN IMI?

Eğitim Bir Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu Canik İmam Hatip Lisesi öğretmenlerine yönelik saldırıları kınayarak konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

OKUL ÖNLERİ VE  BAHÇELERİ  YOL GEÇEN HAN IMI?
Güneyseu açıklamasında bu tür olayların yaşanmasının ilgisizlikten kaynaklandığını belirterek şöyle devam etti;

Öğretmen arkadaşımıza saldıranların okulun etrafında sürekli bulunan, öğrencileri ve öğretmenleri rahatsız eden, tehdit eden guruplar oldukları bilinen bir gerçektir. Ancak hiçbir şekilde ne güvenlik ne de rehabilitasyona yönelik bir çalışma yapılmamış ve gerekli tedbirler alınmamıştır. Tüm okullarımızın etrafında bu tür kişiler, kimseler mevcuttur. Son dönemlerde eğitim çalışanlarına yönelik saldırıların ve tehditlerin arttığını bilmekteyiz.,

Kısa vadede yeterli güvenlik önlemlerinin alınmasını, saldırganlara gerekli yaptırımların uygulanmasını eğitim çalışanlarının görüş ve önerilerinin esas alınmasını ve uygulanmasını istiyoruz.

Bu çirkin saldırıları sineye çekmemiz mümkün değil. Ancak yetkililerden bir ses çıkmıyor. Öğretmenlere yönelik saldırılara caydırıcı cezalar verilmesi konusunda bir yasal düzenleme yapılması ve öğretmenlerin itibarlarının geri verileceği uygulamaların bir an önce gündeme getirilmesi,hayata geçirilmesi gerekiyor. Şu bilinmelidir ki öğretmenler sahipsiz değildir.Eğitim-Bir-Sen olarak,çalışanların her zaman yanındayız.

ÖĞRETMENLER HEDEF TAHTASI HALİNE GETİRLİYOR

Öğretmenlerin yaşamını tehdit eden ve her geçen gün artarak devam eden şiddet olayları ile ilgili eğitimciler, sahipsizlik duygusuna kapılmışlardır. Öğretmenleri değersizleştiren ve hedef tahtasına oturtan yaklaşımlar ile öğretmenleri huzursuz eden darp ve yaralama hadiseleri sadece eğitimcilerin değil, basta Milli Eğitim Bakanı olmakla birlikte bütün toplumun ortak sorunudur. Yetkililerin, şiddetin faillerinin cesaretini kıracak şekilde kararlılık ortaya koyması gerekirken; şefkatin, merhametin ve fedakârlığın yasayan abideleri olan öğretmenlere  “Dövene elsiz, sövene dilsiz gerek” kabilinden sabır tavsiyeleri anlaşılır gibi değildir.

Şiddete maruz kalan bütün öğretmenlerimize tekraren geçmiş olsun diyor ve Eğitim-Bir-Sen olarak öğretmenleri hedef alan saldırıları kınıyor, kamuoyunu sorumlu, yetkilileri ise duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Öğretmene değil şiddeti, en ufak hakareti bile kabul edemeyeceğimizi bildirir, olayın sorumluları gereken cezaya çarptırılıncaya kadar olayı takip edeceğimizi kamuoyuna ilan ederiz.
 
adminadmin