Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-10-2016 09:44   Güncelleme : 17-10-2016 09:44

OMÜ Çarşamba İletişim Fakültesi Öğrencileri İmza kampanyası başlattı!

Çarşamba’da Fakültelerin öğrencileri Samsun merkez kampüse taşınmak için bir bir imza kampanyası başlatıyor.

OMÜ Çarşamba İletişim Fakültesi Öğrencileri İmza kampanyası başlattı!

Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesinden sonra İletişim Fakültesi öğrencileri de Samsun merkez kampüse taşınmak için imza kampanyası başlattı.

Hukuk Fakültesi öğrencilerinin başlattığı imza kampanyasına destek verenlerin sayısı 2000 i aşmış durumda. Haber yayına hazırlandığı sırada İletişim Fakültesinin imza kampanyasına destek verenlerin sayısı 250 kişi civarındaydı.

Peki ne oluyor da Çarşamba'da Fakültelerde okuyan öğrenciler ilçede kalmak istemiyor?

Bunlar cılız girişimler deyip geçilmeli mi yoksa yöneticiler bir an önce koşulları iyileştirmek adına çözüm mü bulmalı?

Hukuk Fakültesi öğrencileri barınma, ulaşım, sosyal çevre ve Eğitim sorunlarını gündeme getirirken, İletişim Fakültesi öğrencilerinin gerekçeleri de pek farklı değil.

İletişim fakültesi olarak insanlar ile etkileşim halinde olmamız gerekmekte ve gerekli ekipmanlarımızı istediğimiz zaman elimizin altında bulmalıyız, ilerleyen senelerde de staj için başvurmamız gereken kurumlar, kuruluşlar olacaktır.

Çarşamba ilçesinde gerek gazetecilik gerek halkla ilişkiler gerekse radyo ve televizyon okuyan arkadaşlar ve hocalarımız bu imkanların bize tam olarak sunulamadığını sunulamayacağını ön görmekteyiz.

Çoğu şehir dışından gelen ve maddi durumları birbirine denk olmayan öğrenciler olduğunu düşündüğümüz takdirde merkez Samsun'a gidiş gelişlerde aksilikler olacaktır. Belediyenin öğrencilere herhangi bir maddi manevi desteği olmaması ve bu duruma kayıtsız kalması biz öğrencileri ve öğretim görevlileri hocalarımızı çok daha zor bir duruma sokmaktadır.

Bizim isteğimiz şudur ki ilçenin bulunduğu konum ve halk genelinin yaptığı iş ve uğraşlara yönelik fakültelerin buraya taşınarak bizim hakkımız olan eğitimi, gerekli ortam ve ekipmanları 19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ, Çarşamba Belediyesi, Samsun Belediyesi birlikte hareket ve kararıyla sağlamasıdır.

Çarşamba TV

 

 

adminadmin