Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-09-2018 13:37   Güncelleme : 03-09-2018 13:37

OMÜ Tıp Fakültesi’nin Keratokonus Cihazı Aylardır Bozuk!

OMÜ Tıp Fakültesi’nin Keratokonus Cihazı Aylardır Bozuk!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde Keratokonus Tedavisi İçin Gerekli olan Cihazın aylardır bozuk olduğu ortaya çıktı.

Karadeniz Bölgesinde sadece Samsun’da olan Keratokonus Tedavisi İçin Gerekli olan Cihazın yenilenmesini bekleyen hastalara Şubat ayında iki ay içinde yenileneceği söylenmişti.

Konuyla alakalı olarak şikâyetini dile getiren Gökhan isimli hasta,

“Benim gözümde keratokonus hastalığı var ve tedavi için gereken cihaz Karadeniz bölgesinde sadece Samsun'da var ama Samsun'daki cihaz bozuk 2018 Şubat ayında bu cihaz 2 ay içerisinde yenilenecek denilmesine rağmen 2018 Ağustos ayında aradığımda eylülde yenileneceği söylendi.

Öğrenci olduğumdan dolayı her seferinde özel hastanede muayene olamıyorum okul sebebiyle sürekli Ankara H** Hastanesi'ne de gidemiyorum Karadeniz bölgesinin sağlık kenti olan Samsun'da böyle bir cihazın olmamasını eksiklik olarak görüyorum biz vatandaşların bu konuda zor durumda olduğumuzu düşünüyor gerekli çalışmanın ve keratokonus tedavisi için gerekli cihazın bir an önce Samsun halkına kazandırılmasını rica ediyorum. Hiçbir şey sağlıktan önemli değildir” diye belirtti.

adminadmin