Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-04-2018 10:39   Güncelleme : 04-04-2018 11:05

OMÜ’den Çelişkili Açıklamalar!

Akasyamhaber’in haberleri üzerine OMÜ genel Sekreteri tarafından yalanlanan Başarı Üniversitesi’nin malzemelerinin OMÜ’ye taşınması, OMÜ Rektörlük tarafından yapılan bir açıklama ile kabul edildi.

OMÜ’den Çelişkili Açıklamalar!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca kapatılan kurum ve kuruluşlara ait taşınmazların Hazine adına tesciline ilişkin süreçte Canik Başarı Üniversitesi, 29/07/2016 tarih ve 21276 sayılı olur ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne devredildiği belirtilerek, Canik Başarı Üniversitesi’nin malzemelerinin, “Yeni eğitim-öğretim döneminin yaklaşması, eğitimin planlanması, mevcut binaların ivedilikle koruma altına alınması ve bunların yönetiminde herhangi bir boşluk ve zafiyete sebebiyet verilmemesi açısından müvekkil Rektörlüğün yetkili organlarınca gerekli planlama ve çalışmaları kapsamında gerçekleştirildiği vurgulandı.

OMÜ Rektörlüğünden yapılan açıklama şöyle devam etti;

İHTİYAÇ DUYULAN MALZEMEYİ ALDIK

Bu kapsamda kapatılan Üniversitenin kampüs alanında bulunan demirbaş malzemeler müvekkil Rektörlükçe oluşturulan bir ekip tarafından titizlikle yapılan çalışmalar sonucunda tek tek sayılarak kayıt altına alınmıştır. Üniversitemizin bilimsel çalışmalarına yönelik olarak, kamu hizmetinin daha etkin ve kaliteli yürütülmesini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan malzemelerin bir kısmı tabi olduğumuz mevzuat hükümleri kapsamında kullanılmış, bir kısmı kapatılan Üniversitelerden Üniversitemize aktarılan 1600 civarında (1196’sı Samsun’da kapatılan Üniversitenin öğrencisi) öğrenci için açılan 5 yeni bölümün eğitim-öğretim faaliyetine tahsis edilmiş, geriye kalanlar ise gerekli kayıt işlemleri yapılarak muhafaza altına alınmıştır.

Gerekli araştırma ve inceleme yapılmaksızın Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve yöneticileri hakkında “çamur at izi kalsın” misali yapılan değerlendirmeler gazetecilik ciddiyeti ve sorumluluğu ile bağdaşmadığı gibi gerçeklik unsuru da taşımamaktadır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile ilgili yapılan bu tür haberlerin Samsun kamuoyuna ve Üniversitemize herhangi bir fayda sağlamadığı aşikârdır.

KABADAYI GERÇEKLERİ İNKAR ETMİŞTİ!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Genel Sekreteri Menderes Kabadayı, Ağustos 2017 tarihinde Akasyamhaber’in Canik Başarı Üniversitesi malzemelerinin talan edildiği haberini sosyal medya üzerinden yalanlamıştı.

Kabadayı açıklamasında "Samsun'a ikinci bir üniversite kurulması yetkisi üniversite yönetimimizde olmadığı gibi, ikinci bir üniversite kurulmasını desteklediğimizi sayın rektörümüz her platformda açıklamıştır. Bu gerçeği bile bile hala tersini yazan ve dillendirenlerin yegane amacı üniversite yönetimini korkutarak kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmektir.

Ama bu nafile çabalar bizde karşılık bulmayacağı gibi hakkın yanında duruşumuzu da asla değiştirmeyecektir" diyerek, "Canik Başarı Üniversitesi'nden kalan taşınır malzemelerin talan edildiğini söyleyen bazıları bunu ispat etmedikleri takdirde en hafif ifade ile iftiracı ve yalancılardır. Dün söyledim bugün yine söylüyorum yalan ve iftiralarınız ile bize diz çöktüremezsiniz" diye yazmıştı.

adminadmin