Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-03-2018 09:01   Güncelleme : 16-03-2018 09:01

OMÜ’den Japon Üniversiteleriyle Erasmus Mundus İş Birliği

​Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya ve Erasmus Ofisi’nden Öğr. Gör. Hiroko Kawamorita ile birlikte gerçekleştirdiği Japonya ziyaretinde Erasmus Mundus kapsamında ortak yüksek lisans programları ve iş birlikleri geliştirmek için Japon üniversitelerine bir dizi ziyarette bulunuyor.

OMÜ’den Japon Üniversiteleriyle Erasmus Mundus İş Birliği

Yükseköğretim düzeyinde Avrupa Birliği ve diğer ülkeler arasındaki akademik iş birliğini artırmak amacıyla hayata geçirilen Erasmus Mundus programı kapsamında Rektör Sait Bilgiç ve beraberindeki heyet; Tokyo Üniversitesi, Tokyo Tarım Üniversitesi ve Fukui Üniversitesinin yetkilileriyle bir araya gelerek ortak yüksek lisans programları kapsamında görüşmeler gerçekleştirdi.

Türk Büyükelçiliğine ziyaret

Prof. Dr. Sait Bilgiç, Erasmus Mundus ortak programlarına ilişkin ziyaretlerin yanı sıra Türkiye’nin Japonya Büyükelçiğini de ziyaret ederek Büyükelçi Murat Mercan ile bir araya geldi. Rektör Bilgiç, Japonya ve üniversiteleriyle iş birliği üzerine Büyükelçi Murat Mercan ile fikir alışverişi yaptıklarını belirterek “Kendisi de bir akademisyen olan Büyükelçimiz, Japon üniversiteleri ile geliştirmeye çalıştığımız iş birliğini destekleyici açıklamalarda bulundu. Çok yararlı bir görüşme oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Rektör Sait Bilgiç ve beraberindekiler, Tokyo Türk Kültür Merkezi ve Tokyo Camii’ni de ziyaret ederek sohbet etme imkânı da buldular.

Dünyanın farklı üniversitelerinde eğitim alma fırsatı

Uluslararası yükseköğretim kurumları tarafından oluşturulan konsorsiyum tarafından hazırlanmış yüksek lisans programını ifade eden Erasmus Mundus, öğrencilere dünyanın farklı üniversitelerinde eğitim alma fırsatı tanıdığı gibi yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşmasını, yükseköğretimde kalite geliştirilmesini, yenilikçiliği ve mükemmeliyetçiliği de amaçlamaktadır.

Erasmus Mundus yüksek lisans dereceleri aynı zamanda dünya çapında en başarılı yüksek lisans öğrencilerine hibe imkânı, dünya çapında görünürlük ve farklı üniversitelerden akademisyenlerin davet edilmesi gibi başlıklarda üniversitelerin gelişimine de önemli katkılar sağlamaktadır.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve beraberindeki heyet, Cumartesi günü de başka bir Japon üniversitesi ile teknoloji merkezlerine ziyarette bulunarak iş birliği üzerine çalışmalarda bulunacak.

adminadmin