Güncel
Giriş Tarihi : 22-05-2015 19:00   Güncelleme : 22-05-2015 19:00

Ordu-Giresun Havalimanı açıldı

ORDU (AA) – Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı’nın sadece Ordu ve Giresun için değil bütün Türkiye için büyük prestijli bir proje olduğunu söyledi

Ordu-Giresun Havalimanı açıldı

ORDU (AA) – Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı’nın sadece Ordu ve Giresun için değil bütün Türkiye için büyük prestijli bir proje olduğunu söyledi.

Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanının açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakanlar ile bazı milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kurtulmuş, törende yaptığı konuşmada, tarihi bir günde böylesine güzel bir mekanda olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Ordu-Giresun Havalimanı’nın sadece Ordu ve Giresun için değil bütün Türkiye için büyük prestijli bir proje olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, havalimanının Türkiye’ye büyük katkı sağlayacağını aktardı.

Projenin en başından beri takipçisi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yürekten teşekkür ettiklerini dile getiren Kurtulmuş,  aynı şekilde projenin takipçisi olan Başbakan Davutoğlu’na da bölge halkı adına teşekkür etti.

“Yeni Türkiye” istikametinde yürüdüklerini anlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Yeni Türkiye nedir? Yeni Türkiye,  yapılması hayal olanları yapabilmektir. Yeni Türkiye, millete hizmetkar olduğumuz anlayışıyla yolumuza devam etmektir.. Ordu-Giresun Havalimanı gerçekten bu anlamda yeni Türkiye’nin göstergesi olan önemli projelerden biridir. Hayırlı uğurlu olsun. Bütün Karadeniz’e mübarek olsun."

Eskiden Karadeniz yolunun, eski Türkiye’nin hazin hikayelerinden biri olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Karadeniz Sahil Yolu’nun 17 yılda bitirilemediğini anlattı.

AK Parti’nin 4 yıl içinde Karadeniz Yolu’nu nihayete erdirdiğini dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin her yerinde havaalanları açıldı. Türk Hava Yolları dünyanın her yerine giden bir hava yolu oldu. İnşallah 3 gün sonra Hakkari Havalimanı, Şırnak Havalimanı açılacak.  Türkiye'nin dört bir yanı havaalanlarıyla doldu. Eski Türkiye, Bolu Dağı’nı bitiremeyen bir Türkiye idi. ‘Bolu Dağı’nı patates deposu yapalım mı, yapmayalım mı’ bunun tartışması yapılıyordu. Sadece Ordu ilinde 68 kilometre tünellerle yol açıldı, milletin hizmetine sunuldu. “

- "Önceden de Türkiye’de aynı kaynaklar vardı"

Bütün hizmetlerin vatandaşların vergisiyle yapıldığını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Önceden de millet vardı. Önceden de millet bazı partileri iktidara getiriyordu. Önceden de Türkiye’de aynı kaynaklar vardı. Kaynaklar aynıydı. Yeni petrol bulunmadı, gökten altın yağmadı. Gökten yeni insanlar gelmedi.  Nasıl oldu da Türkiye yeni havaalanlarıyla yeni otoyollarla, yeni üniversitelerle, yeni tünellerle tanıştı. Cevabı son derece basit. Eğer siz millete hizmet etmeyi Allah’a karşı bir kulluk vazifesi olarak görürseniz, millet hizmet etmeyi siyaset anlayışınızın merkezine koyarsanız, millet yaşat ki devlet yaşasın derseniz Ordu- Giresun Havaalanı’nı da yaparsınız, Rize Havaalanı’nı da yaparsınız, Türkiye’nin her yerini üniversitelerle, havaalanlarıyla doldurursunuz."

- "Avrupa'nın ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin de Türk mühendisliğinin bir eseri olan bu havalimanının Avrupa'nın ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilmesi dolayısıyla ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.

Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli olan havalimanının 300 milyon liraya mal olduğunu anlatan Bilgin, Ordu'ya 16, Giresun'a 29 kilometre mesafede olduğunu, bölgedeki vatandaşların rahatlıkla erişebileceği şekilde inşa edildiini ifade etti.

Ordu-Giresun Havalimanının deniz üzerine inşa edilmesi dolayısıyla dünyada 3. havalimanı olma özelliğine sahip olduğunu bildiren Bilgin, projenin yapımı aşamasında Karadeniz'deki 100 yıllık deniz hareketinin takip edildiğini, havalimanının 13 metresinin denizaltında, 7,5 metresinin deniz üzerinde olduğunu kaydetti.

- "50 yıllık hayal gerçekleşti"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise Ordu-Giresun Havalimanı yapımının talimatının 2010'da verildiğini anımsatarak, "O talimatı verdiğiniz gün Giresunluların ve Orduların 50 yıldan beri hayal ettiği bu proje gerçekleşme aşamasına geldi. Size minnettarız Sayın Cumhurbaşkanım" diye konuştu.

Ordu ve Giresun'un 50 yıl boyunca hayallerinin suistimal edildiğini ifade eden Canikli, söz konusu havalimanının yapımıyla ilgili ilk defa 1964'te o zamanki hükümet tarafından, daha sonra da farklı hükümetler tarafından defalarca söz verildiğini ancak bu yatırımın gerçekleştirilemediğini kaydetti.

Canikli, "Sayın Cumhurbaşkanım, sizin talimatınızla ve bu projenin sonuçlandırılmasını takibinizle, bu proje gerçekleştirildi" dedi.

Güncelleme (22 Mayıs 2015, 16:30):

ORDU (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siz şahsımın resmini kalkıp da hurriyet.com.tr'ye koyup altına da 'şok haber, yüzde 52'ye idam' yazısını yazıp, tepkiler gelmeye başlayınca, bunu niye kaldırdınız sosyal medyanızdan? Niye kaldırdınız? Ondan sonra 'biz onu demek istemedik.' Sizin o karanlık dünyanızdan neler geçtiğini biz çok iyi biliriz. Ben diyorum ki bu yayın gruplarına karşı tavır koymalısınız" dedi.

Erdoğan, Ordu-Giresun Havalimanı açılış töreninde yaptığı konuşmada, gelecek hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Hakkari'de 29. havalimanını açacaklarını bildirdi. 

Bu havalimanın iki yıl tehirle açılacağını aktaran Erdoğan, "Neden iki yıl tehir oldu? Bölücü terör örgütünün engellemeleriyle oralardaki müteahhitler kaçarak, iş makinaları yakılarak maalesef iş bu noktaya geldi. Biz bölücü terör örgütünün desteklemiş olduğu partiye rağmen Hakkari Havalimanı'nı bitiriyoruz. Şimdi çıkıyorlar, 'demokrasi' diyorlar. Ne demokrasisi ya? Bunların demokrasiyle falan alakası yok" diye konuştu. 

Van'daki bazı billboardlarda musluklardan kan akıtıldığını belirten Erdoğan, "Onların belediyesinin olduğu yer. Tabi ciddi eleştiriler gelmeye başlayınca, Van'a gittim baktım ki musluklardan kan akma olayı bitmiş. Şimdi su akıtıyorlar. Yani söylenmese bunlar devam edecekler. Çamur aksın, bunu anladık da kan akması olayı anlaşılır gibi değildi" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra 180 kilometre mesafeden kente su getirdiklerini ve su sorununu çözdüklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Zira bizim zihniyetimizde hizmetkar olmak var. Bizim zihniyetimizde eserin en güzelini yapmak var. Biz bunları yaptık. Şu anda hamdolsun ülkemizde Hakkari ile birlikte 55 noktaya ulaşacağız. İnşallah 2023 yılına kadar 60 havalimanına çıkacağız. İstanbul'da yılda 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanına da ulaştık. Şimdi bu havalimanında da enteresan bir durum var. Buranın maliyeti 12 milyar Avro. Ve bunu 12 milyar Avro'ya mal ederken ortada bir tablo daha var. Nedir o? Buranın 25 yıl kira süreci var. Fakat burada 22 milyar da ödeyecekler, kira. Yani bu bir idarecilik sanatıdır. Bu bir sevki idare kabiliyetidir. Biz bunları böyle yaptık. 

Sayın Kılıçdaroğlu çıkmış, projeler açıklıyor. 30 yıl sonrasına yönelik projeler açıklıyor. Kim öle, kim kala. Sırtında küfe de yok. Çok rahat atıyor, tutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu, bak senin bu söylediklerinin, Başbakanlığım döneminde ilan ettiğim için tekrar söylemek durumundayım. Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümüyle ilgili olarak biz hedef koyduk, 2023. Onun çalışmaları devam ediyor. Ve hedef koyduk. Ne dedik?  Şu anda bizim kişi başı milli gelirimiz 10 bin 500 dolar. 2023'te hedef ne? 25 bin dolar."

-"Böyle kuru sıkı atmakla bu işler olmuyor"

AK Parti iktidarları göreve geldiğinde, 36 milyar dolar olan Türkiye'nin ihracatının şu anda 158 milyar dolara çıktığını, 2023 hedefinin ise 500 milyar dolar olduğunun altını çizen Erdoğan, hedeflerin 2023 ile bitmediğini, İstanbul'un fethinin 600'üncü yıl dönümü 2053 ile Alparslan'ın Malazgirt'ten doğuşunun 1000'inci yıl dönümünde yani 2071'inde üçüncü hedef olarak belirlendiğini hatırlattı.

Erdoğan, "Bu hedefleri koyarak yürüyen bir hükümet, bir iktidar var. Böyle kuru sıkı atmakla bu işler olmuyor. Sorumluluk istiyor. Bu sorumluluk içerisinde göreve geldik, 230 milyar dolar milli gelire sahipken, bugün 800 milyar dolara çıktık. Bunlar durup dururken olmuyor" diye konuştu.  

Türkiye'nin enflasyonda yüzde 330'u görmüş bir ülke olduğunu şimdi ise bunun tek haneli rakamlara düştüğünü vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz kimlerden devraldık bu ülkeyi? DSP-MHP-ANAP'tan aldık. Şimdi bakıyorum, Sayın Bahçeli zaman zaman bize ileri geri hakaretler ediyor. Sayın Bahçeli; ben sana hakaret etmeyeceğim, muhatabım da değilsin zaten. Çünkü Çankaya'ya çıkamayacağımı, o yokuşta yarı yolda kalacağımı söylemişti. Biz öyle çıktık ki bunlar geriden nal topluyorlar. Türkiye'de biz bunların hepsini idarede de reforme ettik. 26 tane bankayı bunlar iflas ettirdi. 40 milyar dolar bu ülkeyi zarara soktular. Yolsuzlukların tamamiyle tavan yaptığı bir dönemdi. Beş yıllığına millet görev verdi mi onlara o zaman? Verdi. Ne kadar kaldılar? 3,5 yıl kaldılar. Kaçarak gittiler. Niye kaçıp gittiniz? Çalışsaydınız, idare etseydiniz Türkiye'yi. Ama bunlar Düzce depreminin, Sakarya depreminin, Bolu depreminin, Kocaeli depreminin altında kaldılar. Çıkamadılar altından."

   "Biz deprem geçirmedik mi?" diye soran Erdoğan, "Bingöl depreminde gece oradaydım. Tüm arkadaşlarımla beraber. Yeni bir Bingöl inşa ettik. Simav depremi oldu, anında yeni bir Simav inşa ettik. Van depremi oldu, anında müdahale, yeni bir Van inşa ettik. Biz buyuz, biz dertliyiz, biz bu millete sevdalıyız" diye konuştu.

-"Beraberce bir televizyona çıkın onunla bir dertleşin, hesaplaşın"

Türkiye'nin AK Parti iktidarları döneminde IMF'ye olan borcunu ödediğini, hatta borç verebilir duruma geldiğini aktaran Erdoğan, Merkez Bankası rezervinin 27,5 milyar dolardan, 122 milyar dolara çıktığına işaret etti.

Erdoğan, "Öyle konuşarak bu işler olmuyor Kılıçdaroğlu. Hesap uzmanıymış. Benim Maliye Bakanım var idi, şimdi tabi ben Cumhurbaşkanıyım ama kendisini severim. Öyle konuşacağına Maliye Bakanımın yanında 200'e yakın hesap uzmanı var, beraberce bir televizyona çıkın, onunla bir dertleşin, hesaplaşın. O sana zaten bu hesapların ne olduğunu, nasıl geldiğini, nasıl gittiğini gayet iyi anlatır ve fakat Maliye Bakanımız diyor ki 'gel çıkalım' diyor. Bir taraftan kendisi 'kim istiyorsa gelsin' diyor. Bak işte Maliye Bakanı 'gel çıkalım?' diyor, niye çıkmıyorsun? Çık. Çıkamaz. Bunların dikili ağacı yok" diye konuştu.

Dün akşam bir televizyon kanalında "Unutma" isimli diye bir belgesel yayınlandığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Orada hastanelerin halini görüyorsunuz değil mi? Allah rahmet etsin o Ahmet Kaya'ya. Ahmet Kaya da o programda vardı ve Ahmet Kaya orada yanık yanık yine o türkülerini söylüyordu. Ahmet Kaya'ya daha sonra ödül töreninde 'vay şerefsiz vay' diye sürmanşetten başlık atanlar, daha sonra ne dediler biliyor musunuz? 'Biz o akşam orada yoktuk' dediler. Halbuki hepsi de oradaydı. Çünkü dürüst değiller. Hayatları yalan üzerine kurulu. Şimdi aynı medya grubu bize karşı bu tür oyunların içerisine giriyor. Bize hiçbir şey yapamazsınız. Siz şahsımın resmini kalkıp da hurriyet.com.tr'ye koyup altına da 'şok haber, yüzde 52'ye idam' yazısını yazıp, tepkiler gelmeye başlayınca bunu niye kaldırdınız sosyal medyanızdan? Niye kaldırdınız? Ondan sonra 'biz onu demek istemedik.' Sizin o karanlık dünyanızdan neler geçtiğini biz çok iyi biliriz. Ben diyorum ki bu yayın gruplarına karşı tavır koymalısınız."

  (Sürecek)

Güncelleme (22 Mayıs 2015, 16:31):

ORDU (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sosyal Sigortalar Kurumunun hastanelerinde ne çileler çektiğimizi bilmiyor muyuz? Kar eden bir kurumun ne hale getirildiğini bilmiyor muyuz? Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu oyunu bozmaya mecburuz, bu oyuna gelmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılış töreninde, bugünün Ordu ve Giresun için tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, "Bugün olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün. Gözün aydın olsun Ordu, gözün aydın olsun Giresun,  gözün aydın olsun Karadeniz" diye konuştu.

Havalimanının her iki şehir, bölge ve ülke için hayırlı olması dileğinde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Başbakanlığım döneminde Sinop'ta havalimanı yoktu, çalışmıyordu. Sinop Havalimanı'nı bitirdik, açtık ardından Kastamonu'da yoktu Kastamonu'da havalimanını açtık. aynı şekilde Samsun Havalimanı'nı hamdolsun açtık. Şimdi mutluyuz. Zira Ordu-Giresun Havalimanı'nı açıyoruz. Trabzon'da havalimanımız vardı. Az önce Başbakanımızın da ifade ettiği gibi proje aşaması bitmiş aynen denize dolgu bir havalimanı da Artvin-Giresun arasında  Ardeşen-Pazar arasına inşallah yapacağız. Dolayısıyla bu eserlerle artık bu millete efendi olmanın değil, hizmetkar olmanın hazzını duyuyoruz. Zira biz bu yola çıkarken bu duyguyla çıktık, bu anlayışla çıktık ve kurusıkı atarak değil, hizmet ederek çıktık. Zira biz şuna inanıyorduk. İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olanıdır. Bizim  derdimiz buydu. Şimdi birileri kalkıp farklı farklı şeyler söyleyebilirler, önemli olan biz bu milletin hizmetkarıyız, efendisi değil. Bu yola böyle çıktık."

- "Aşk her kişinin işi değil, er kişinin işi"

Havalimanının Ordu ve Giresun'daki işlevinin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Artık benim vatandaşım burada yarım saatlik mesafede hemen arabasına atlayacak havalimanına gelecek öyle mi? Yolları kısa ettik ve öyle bir noktaya gelecek ki Türkiye genelinde inşallah halkımız 'ben acaba filanca yere nasıl ulaşırım' endişesinden çıkacak. Ben 2 saatte rahatlıkla buradan çıkar İstanbul'daki evime ulaşırım. İstanbul'dan çıkar Ordu'daki, Giresun'daki evime ulaşırım. Nerelerden nerelere geldik. Samsun'dan düşünün Sarp, biz geldiğimizde yüzde 35'i yapılmıştı. Ama Samsun-Sarp arasını tamamlayan biz olduk. Dağları deldik. Ferhattık biz Ferhat, siz Şirin. Son zamanlarda baktım ki Kılıçdaroğlu da Ferhat-Şirin hikayesini bol bol anlatmaya başladı, öğrenmiş bir  şeyler. Daha öğrenecek ama daha çok öğrenmesi lazım. Öyle aşk her kişinin işi değil, er kişinin işi. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır, bunların böyle bir şeyi oldu mu bugüne kadar? 97, 98 yılları, işte geçenlerde televizyonlarda izliyoruz aman Ya Rabbim yaşadık onları. İzlemeyi bırak Sosyal Sigortalar Kurumunun hastanelerinde ne çileler çektiğimizi bilmiyor muyuz? Kar eden bir kurumun ne hale getirildiğini bilmiyor muyuz? Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu oyunu bozmaya mecburuz, bu oyuna gelmeyeceğiz. 2002 ve öncesinin Türkiyesinde Ordu ve Giresun için denizin içinde bir havalimanı inşa edilmesi hayal bile edilemezken, bugün, hamdolsun bunu gerçekleştirdik." 

- "Sevdanız varsa bunu yaparsınız"

Göreve  geldiklerinde Türkiye'de 26 havalimanı bulunduğunu bugün ise 54. havalimanının açılışının yapıldığını bildiren Erdoğan, "Bu dertli olmayı gerektirir. Aşk budur işte, sevda budur. Sevdanız varsa bunu yaparsınız, yoksa yapamazsınız" dedi.

Erdoğan, iktidara geldiklerinde 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yola 17 bin 600 kilometre yol ilave ettiklerini vurgulayarak, "6 bin 100 kilometreyi 79 senede yaptılar. Biz 17 bin 600 kilometreyi 12 senede yaptık. Fark bu. Hızlı treninin adını bilmiyorlardı, bunu öğrendiler" diye konuştu.

12 yılda Türkiye'nin ulaşım altyapısında adeta bir devrim gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, hızlı tren hatlarının şu anda bin 213 kilometreye ulaştığını, Karadeniz Sahil Yolu'nu tamamladıklarını anımsattı. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün bu havalimanıyla birlikte özellikle hava taşımacılığında attığımız adım bir rekordur. Ben Ulaştırma Bakanım Binali Bey'e 'hava taşımacılığı elit bir çevrenin taşındığı değil, tüm halkın rahatlıkla gidebileceği bir hale gelmesi lazım. Yani havayolu halkın yolu olmalıdır' demiştim. Sağolsun Binali Bey üstün bir gayretle havalimanlarının halkın yolu olması için havalimanlarının sayısını süratle çoğaltma gayretine ve önümüze bunları getirmeye çalıştı. 

Sevgili gençler bir defa şunu bilmeniz lazım: Biz yola çıkarken ne demiştik 'dik duracağız, dikleşmeyeceğiz' öyle mi? Şunu da bilmenizi istiyorum: Biz Allah'tan başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz." 

(Sürecek)

Güncelleme (22 Mayıs 2015, 17:00):

ORDU (AA) - Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle yapıldı.

Yapımına 2011 yılında başlanan ve Ordu’nun Gülyalı ilçesinde deniz üzerine taş dolguyla inşa edilen dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanı yaklaşık 360 milyon liraya tamamlandı.

Havalimanının pist uzunluğu 3 bin, genişliği ise 45 metre. Günde 2 bin seferle yaklaşık 36 milyon ton taşın denize doldurulmasıyla yapılan havalimanının daha konforlu olması için piste "stone mastic asfalt" döküldü.

Öte yandan, Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapımında kullanılan 36 milyon ton taş için kamyonlar 950 bin sefer yaptı.

- Tarifeli seferler başladı 

Diğer taraftan sabah saatlerinde İstanbul'dan gelen Türk Hava Yolları'nın "Batman" isimli tarifeli sefer yapan uçağı Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yaptı.

Toplam 136 yolcusuyla Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yapan uçak, yeni yolcularını aldıktan sonra alandan ayrıldı. 

Bu uçağın ardından havalimanına Türk Hava Yollarının (THY) tarifeli seferleri devam etti. 

adminadmin