Güncel
Giriş Tarihi : 30-12-2014 05:00   Güncelleme : 30-12-2014 05:00

Ordu-Giresun Havalimanı Projesi

ORDU (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın Ordu-Giresun Havalimanı Projesine ilişkin açıklamaları, Ordu'da sevinçle karşılandı

Ordu-Giresun Havalimanı Projesi

ORDU (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın Ordu-Giresun Havalimanı Projesine ilişkin açıklamaları, Ordu'da sevinçle karşılandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA Editör Masası'na konuk olan Bakan Elvan'ın, havalimanı projesinin mart ayı itibariyle hizmete açılacağını açıklamasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

"Artık bizim için süreç daha önce fiili bir süreçti. Bundan sonraki süreç tamamen resmi bir süreç haline geldi" diyen Yılmaz, "Ordu ve Giresun olarak havalimanın açılmasını heyecanla bekliyoruz. Sayın bakanımızın açıklamaları şehirde yeni bir heyecan yarattı" ifadesini kullandı.

Yılmaz, proje kapsamında denize 32 milyon ton taşın denize döküldüğünü vurgulayarak, Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'nin Türkiye'nin prestij projelerinden biri olduğunu kaydetti.

Ordu-Giresun Havalimanının yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını dile getiren Yılmaz, "Bu havalimanı, aynı zamanda Türkiye'de en fazla göç veren Ordu ve Giresun illerini de tekrar hayata döndürecek. Bu açıdan da baktığımızda bu projeyi oldukça önemsiyoruz" diye konuştu. 

Projede alt yapının tamamen bittiğini belirten Yılmaz, üst yapıda da kule dahil yapılaşmanın yüzde 89'unun  bittiğini söyledi.

adminadmin