Türkiye
Giriş Tarihi : 07-11-2014 18:00   Güncelleme : 07-11-2014 18:00

ORDU’DA AK PARTİ KONGRELERİ BAŞLADI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu’da kongre sürecine başladı

ORDU’DA AK PARTİ KONGRELERİ BAŞLADI
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu’da kongre sürecine başladı.
Akkuş ilçesinde gerçekleştirilen ilk kongre geniş katılımla ve şölen havasında geçti. Akkuş Öğretmenevi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve mevcut başkan Ramazan Acar’ın tek listeyle girdiği kongreye AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, eski Milletvekili Ayhan Yılmaz, İl Başkanı Hüseyin Akyol, eski İl Başkanı Oktay Çanak, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Divan Başkanlığını İl Teşkilat Başkanı Halil Öz’ün yaptığı kongrede saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşmasını İlçe Başkanı ve Başkan Adayı Ramazan Acar, Akkuş’un 30 Mart seçimlerinde 5 yıllık aradan sonra tekrar AK Parti’li bir belediye ile tanıştığını, ardından yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinde en yüksek desteği veren ilçelerden biri olduğunu belirtti. Acar, “Partimiz il genelinde 20’de 20 yaparak büyük bir başarı elde etmiştir. Merkezi idaremiz, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyemiz el ele vererek, hizmetler kısa zamanda kendisini göstermiş, yapılan çalışmalar ilçemizde vatandaşlarımızın takdirini toplamıştır. Elbette bunlarla yetinecek değiliz. Hep koşacağız, hep çalışacağız. Kimsesizlerin sesi olacağız. Gücümüzü halktan alacağız ama asla yorulmayacağız" dedi.
“KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ”
Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci de, göreve geldikten sonra hızlı bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, “Akkuş’ta birinci sorunumuz yoldu. 4 ekiple yol hamlesini başlattık ve güzel sonuçlar aldık. Sıcak asfalt ihalesinde de aslan payı 84 km ile ilçemize ayrıldı. Akpınar-Salman-Akkuş karayolu, karayolları ağına alındı. Su sorununu Büyükşehir Belediyemiz ile yaptığımız ortak çalışmayla çözdük. Hemşehrilerimizden zaman, sabır ve destek istiyoruz, göreceksiniz tüm sorunlar çözülecek, çözülemeyen sorun kalmayacak. Birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyelim. Birileri seçim dönemlerinde çıkıp ilçemizi karıştırmak istiyor, buna müsaade etmeyelim. Akkuş’a iğne ucu kadar katkısı olmayanlar seçim dönemlerinde çıkıp ilçemize yön vermeye çalışıyor, Akkuş kimsenin arka bahçesi yada güdümünde değildir. Kendilerine, başka ilçelerin işlerine karışmayı görev addedenler bugün müşahede ediyoruz ki itibar görmemiştir, görmeyecektir" diye konuştu.
Belediye Başkanı Demirci’den sonra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol söz aldı. Akyol konuşmasında,"AK Parti’de kongre süreci başladı, açılışlı Akkuş ilçemizden yaptık. Bugün burada şölen havasında birlik ve beraberlik içerisinde bir kongre gerçekleştiriyoruz. Akkuş kenetlenmiş, birlik olmuş, buda maksadın hizmet olduğunu gösteriyor. Ordu’yu büyük hedefler ve büyük hayallerle Büyükşehir yaptık, bunun meyvelerini de bu gün görüyoruz, hayaller bir bir hayata geçiyor" ifadelerini kullandı.
HAMARAT: “BİZİM DERDİMİZ MİLLET”
Kongrede son konuşmayı Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat Yaptı. Hamarat konuşmasında,"Bizler makamlara heves için değil hizmete heves için yola çıkmış bir kadroyuz . Türkiye için heyecanlanan bu kadroyu herkes gözünden tanıdı ve kurulalı daha bir yıl geçmeden iktidara taşıdı. Milletimize güven verdik, aldatmadık, yanıltmadık ve iyi çalıştık milletimizde bizi her seçimde iktidara taşıdı. Türkiye’nin en kronik sorunlarını bile çözen siyasi partiyiz” dedi.
Hamarat konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “AK Parti 3 yıl bizden bir şey istemeyin diyerek milletin önüne çıktı, millette bize güvendi, biz de bu güveni de boşa çıkartmadık. Eski Türkiye’de konuşulanların hepsi unutuldu, eski Türkiye’nin sorunları bir bir çözülerek yoluna girdi. Biz milletimizi unutmadık, millette bizi unutmadı. Son bir yılda 2 seçim geçirdik, AK Parti kendi rekorlarını kırarak 2 seçimden de galibiyetle ayrıldı, Ordu’da 20’de 20 yaptık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de milletimiz en güzel kararı verdi ve kendine yakışan lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçti. Görüyoruz ki muhalefet her gün farklı entrikalar ve oyunlar peşinde, biz bunlara kulak asmadan yolumuza devam ediyoruz. Kendi içimizde sorunsuz olarak başbakanımızı seçtik, nereden olursa olsun, ister okyanus ötesinden ister kendi içlerinden bir araya gelseler bir Ahmet Davutoğlu çıkaramazlar. Oynanan oyunlara karşı birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek bizi hiçbir güç yıkamaz. Milletimizin iktidarla sorunu yok, muhalefetle sorunu var. Bu sorundan dolayı onları iktidara getirmiyorlar. Milletimiz iktidarı değil muhalefeti değiştirecek ancak onların yerine koyacak muhalefet bulamıyorlar. Bizim milletimizden başka düşüncemiz yok, derdimiz millet."
Kongrenin ardından AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Eski Milletvekili Ayhan Yılmaz, İl Başkanı Hüseyin Akyol, Eski İl Başkanı Oktay Çanak ve beraberindekiler Akkuş Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı İsa Demirci’yi makamında ziyaret ettiler.
adminadmin