Güncel
Giriş Tarihi : 16-12-2014 23:00   Güncelleme : 16-12-2014 23:00

Ordu’da bir madende siyanürle altın çıkarıldığı iddiası

ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa ilçesinde bir madende siyanürle altın çıkarıldığı iddialarına ilişkin, "Edindiğimiz bilgilere göre burada gerekli yasal prosedürler yerine getirilerek bir çalışma olduğunu görüyoruz" dedi

Ordu’da bir madende siyanürle altın çıkarıldığı iddiası

ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fatsa ilçesinde bir madende siyanürle altın çıkarıldığı iddialarına ilişkin, "Edindiğimiz bilgilere göre burada gerekli yasal prosedürler yerine getirilerek bir çalışma olduğunu görüyoruz" dedi.

Altın madeninin çıkarılacağı Bahçeler Mahallesi sakinlerinden oluşan bir grup, Vali Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Mahalle sakinlerinin şikayetlerini dinleyen Vali Balkanlıoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, madeni çıkaracak firmanın bakanlıktan gerekli izinleri aldığını söyledi.

İlgili firmanın arazide çalışma yapması üzerine bazı protestoların ortaya çıktığını anlatan Vali Balkanlıoğlu, kendilerinin de bunun üzerine resmi kurumlardan altın madeniyle bilgi ve belgeleri isteyerek incelediklerini vurguladı.

Balkanlıoğlu, hukuki yollardan hak arama mücadelesinin yapılması gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Devlet kurumlarının, idarenin vermiş olduğu ruhsat veya ÇED raporu gibi belgeler, yargı kararlarıyla iptal edilebilir. Bunun örnekleri çoktur. Altın madeniyle ilgili de yanlış olan, eksik olan bir şey varsa, bununla ilgili de yargı yoluna başvurularak, hak ve hukuk mücadelesi yapılabilir. Bunun dışında vatandaşımızın malına, canına zarar verebilecek ve çevreyi kirletecek durumlarla ilgili de kaymakamlığa, valiliğe ve bakanlığa şikayette bulunulabilir." 

Altın madeni çıkarılacak bölgede yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve tespitlerde bulunmak üzere akademisyenlerden bilirkişi heyeti oluşturulduğunu dile getiren Vali Balkanlıoğlu, "İnsana, çevreye, doğaya, doğal yaşama verilecek zararın karşısındayız. Biz, bu konuda taraf değil, hakem konumundayız. Vatandaşımıza gelebilecek en ufak bir zararın, ziyanın vebalini alamayız ancak edindiğimiz bilgilere göre, burada gerekli yasal prosedürler yerine getirilerek bir çalışma olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ziyarette ayrıca Ünye-Fatsa Doğa Koruma Platformu temsilcileri, Vali Balkanlıoğlu'na bilgi verdi.

adminadmin