Genel
Giriş Tarihi : 02-03-2022 19:07   Güncelleme : 02-03-2022 19:07

Oto Servis Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Nitelikli bir otomobil servisi seçtiğinizde içiniz rahat bir şekilde her sorunda ya da periyodik bakımda aracınızı teslim edebilirsiniz.

Oto Servis Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Oto servis hizmeti, araç sahiplerinin araç satın aldıktan sonra periyodik olarak yararlandığı hizmetler bütünüdür. Uzman ekip tarafından verilen servis hizmeti, araç bakımını çok yönlü ele alır, komplike bir çalışma sunar. Periyodik bakım ya da arıza halinde gerçekleşen bakım – onarım hizmetleri için güvenilir bir otomobil servisi ile çalışmak şart. Aksi halde kötü hizmet alınacağı gibi araç zarar görebilir. Peki, oto servis seçerken nelere dikkat edilmelidir? İşte bu konuda işinize yarayacak pratik bilgiler;

Uzman ekip

Otomobiliniz için gereken özel servis hizmetini mutlaka alanında uzman kişiler vermelidir. İşin ehli personellere sahip olan servislerde çok yönlü bir hizmet almak mümkündür. Servis personellerinin aracın markası, modeli, arızaları ve bakımı hakkında bilgiye, tecrübeye sahip olmasına dikkat edebilirsiniz. 

Garantili hizmet

Araç bakımı yapan oto servis, yaptığı tüm işlemlerin sorumluluğunu üstlenmeli ve araç sahiplerine garanti vermelidir. Bazı işlemler garanti kapsamını bozabileceğinden servisin bu konuda garantinin bozulmadan işlem yapacağına dair araç sahibine teminat vermesi önemlidir. Bakım, onarım, parça değişimi vb. tüm işlemlerde alacağınız hizmetin garantisinin bulunduğundan emin olun.

Yedek parça temini

Araç arızalarının onarımında sıklıkla yedek parça değişimi yapılır. Özel servis bu değişimi bizzat karşılamalı, parçanın orijinal değişimini temin etmelidir. Yedek parça değişiminde orijinal parça kullanılmasına ve temin süresine dikkat edilmelidir.

Şeffaf bilgi

Araç sahipleri mutlaka her işlemde bilgilendirilmelidir. Sürpriz bir durumla karşılaşmamak ya da talihsiz olaylar yaşamamak için mutlaka servisin şeffaf bilgi akışı sunması gerekir. Bilgi vermek ve araç sahibinin onayını almak prosedür gereği zorunludur. Ancak birçok servis bu duruma dikkat etmemekte, araç sahiplerini mağdur etmektedir. Bilgi akışına mutlaka dikkat edin.

Servis yakınlığı

Oto servis seçerken evinize ya da iş yerinize en yakın servisi seçmeniz önemlidir. Servisler araç alımında ya da bırakılmasında ek ücret alabilmektedir. Servis yakın olursa ek ücret ya hiç ödemez ya da minimum seviyede ödersiniz.  

Faturalandırma sistemi

Hizmet alacağınız özel servis yapılacak tüm işlemleri belgelendirmelidir. Güvenilir bir otomobil servisi olup olmadığını belgelendirme, faturalandırma sistemlerinden anlayabilirsiniz. Bu konuda şeffaf bilgi ve hizmet kaliteyi doğrudan gösterir.

Nitelikli bir otomobil servisi seçtiğinizde içiniz rahat bir şekilde her sorunda ya da periyodik bakımda aracınızı teslim edebilirsiniz. Marka ve model bilgisi geniş, uzman tecrübeye sahip, şeffaf hizmet politikasını karşılayan bir servisle aracınızın tüm bakımlarını, kontrollerini keyifle yaptırabilirsiniz. Garantili Oto Servis, sizin için modern hizmetler veriyor, aklınızın aracınızda kalmasını önlüyor.

adminadmin