Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-12-2014 00:00   Güncelleme : 28-12-2014 00:00

ÖZKAN: “DOKTORLAR UZAK DOĞU SPORLARI ÖĞRENMELİ”

Samsun Tabip Odası Başkanı Doç

ÖZKAN: “DOKTORLAR UZAK DOĞU SPORLARI ÖĞRENMELİ”
Samsun Tabip Odası Başkanı Doç.Dr. Fatih Özkan, özel bir hastanede acil hekimi olarak görev yapan Dr. Okan Kaya’ya yapılan saldırıyı kınayarak, oda olarak Uzak Doğu sporları başta olmak üzere savunma sporları ile ilgili doktorlara kurs aldırmak istediklerini söyledi.
Hekimlere yönelik yapılan şiddete devamlı karşı olacaklarının altını çizen Samsun Tabip Odası Başkanı Doç.Dr. Fatih Özkan, “Samsun Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak bir tabip odasının hekim arkadaşlarımıza hangi konularda destek olması gerektiği konularını tartışarak bu konularda seminer kurs ve sempozyumlar düzenleme planları yapmaktaydık. Ancak göreve geldiğimiz 8 aylık süre içerisinde hekimlerin en büyük sorunlarından bir tanesinin belki de en önemlisinin görev yaptığı yerde güven içinde olmaması, fiili ve sözlü olarak saldırılara maruz kalması olduğunu gördük. Daha önce de defaten yaptığımız basın açıklamalarında ülkenin neresinde ve ne şekilde olursa olsun hekime uygulanan şiddeti kabul etmeyeceğimizi deklere ettiğimiz gibi can güvenliği derdine düşüldüğünde hekimlik yapılamayacağını da vurguladık. Maalesef medyadan ülkenin çeşitli yerlerinde hekime uygulanan şiddetin gündemden düşmediğini ve bu gidişle de düşmeyeceğini teessüfle izliyor bir şeyler yapamamanın derin üzüntüsünü duyuyoruz” dedi.
Samsun’da özel bir hastanede acil hekimi olarak görev yapan Dr.Okan Kaya’ya yapılan fiziksel saldırıyı kınadıklarının altını çizen Özkan, “Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan şiddet artık büyük bir özveriyle mesleğini icra etmeye çalışan sağlık personelini canından bezdirmiştir. Bu süre zarfında yine acil servislerden birisinde kendisine yapılan fiili saldırıyı hekim arkadaşımızın bazı beceriler ve sportif kazanımlarla başarıyla bertaraf ettiğini ibretle izledik. Samsun Tabip Odası olarak Uzak Doğu sporları başta olmak üzere savunma sporları ile ilgili sportif beceri ve kazanımların biz hekimlerin geleceği ve sağlığı açısından akademik, bilimsel, sanatsal, kültürel ve sosyal kazanımlardan daha önemli olduğu kanaatine varmış olduğumuzu geldiğimiz noktayı vurgulamak adına kamuoyuna duyururuz” diye konuştu.
adminadmin