Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 01-10-2020 06:51   Güncelleme : 01-10-2020 06:51

Parçalanmış Ailelerin Paramparça Çocukları

Parçalanmış Ailelerin Paramparça Çocukları

Yuva kurmak, dünya evine girmek ve kendi ayakları üzerinde durmak her genç için gönlünde yatan bir aslandır. Yuvalar, mutlu olma ve huzurlu bir yaşam gayesiyle kurulmakla birlikte her zaman bu hayal gerçekleşmeyebiliyor.

 

Sürdürülebilir evlilikler için birçok kıstas bulunmaktadır. Fakat bunlar evlilik için İslam’ın ortaya koyduğu tavsiyelere uyulmadığı zaman çoğunlukla hüsranla noktalanmaktadır. Evliliği tek bir kelimeyle ifade etseydik bu “denklik” olurdu. Denkliğin olmadığı bir ailede er ya da geç ortaya aşılmaz sorunların çıkması kaçınılmazdır. Fakat bizim toplumda yanlış referanslar vardır. Gelin için güzellik, damat için ise iyi bir iş vazgeçilmez kriter olarak baş köşede oturmaktadır. Bunların geçici olduğu kalıcı olanın ise güzel ahlak ve erdem olduğu maalesef göz ardı edilmektedir. Bu bakış açısı ile sonun başlangıcı hazırlanmış olmaktadır.

 

Bir şekilde yuva kuruldu, denklik de yok fakat zamanla daha iyi olur düşüncesi ile bağrınıza taş bastınız. Hatta çocuk olursa belki düzelir diyerek mahalle baskısına da yenik düştünüz fakat işler daha da sarpa sardı ve artık tıkandınız. Evlilik hak ise boşanmakta hak diyerek ayrılmaya karar verdiniz. Bu durumda ortada ortak bir evlat olduğu için ayrılsanız da beraber olacağınızı baştan kabul etmeniz gerekir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN