Genel
Giriş Tarihi : 07-11-2016 10:30   Güncelleme : 07-11-2016 10:30

Polisten vatandaşa fetö/pdy uyarısı!

Polisten "darbe" dolandırıcılarına SMS'li uyarı mesajı.

Polisten vatandaşa fetö/pdy uyarısı!

telefon dolandırıcılarının yeni yöntemlerine karşı vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden atılan SMS mesajlarıyla uyarılıyor.  “Adınız darbeciler listesinde” diyerek vatandaşlardan para almaya çalışan şüphelilere inanılmamasını isteyen yetkililer, böyle bir durumda hemen polise haber verilmesini istediler.

DARBE TEŞEBBÜSÜNDEN SONRA YENİ YÖNTEM GELİŞTİRLER

Daha önceden polis, savcı veya MİT adını kullanarak vatandaşları dolandıran şüpheliler taktik değiştirdi. Şüphelilerin, 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe teşebbüsünün ardından rastgele aradıkları vatandaşları “Adınız darbeye karıştı, Darbeciler listesinde adınız geçiyor” gibi kurgularla kandırarak para ve ziynet eşyası almaya çalıştıkları belirlendi.

SMS'Lİ UYARI

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara atılan SMS mesajında bu konuda dikkatli olunması ve şüphelilere inanılmaması yönünde uyarılar yer alıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünün mesajında “ Telefonda kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, adınız darbeye karıştı, darbeciler listesinde diyerek para veya altın isteyenlere inanmayın. Böyle durumlarda en yakın emniyet birimine veya Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ediniz" denildi.

Yetkililer de vatandaşları bir kez daha uyararak polis, savcı veya başka bir devlet yetkilisinin, kesinlikle telefonla para istemeyeceğini, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söylediler.

 

 

adminadmin