Güncel
Giriş Tarihi : 05-05-2015 16:19   Güncelleme : 05-05-2015 16:19

Prof. Dr. Çaha HDP’lileri Alkışlatarak Onure Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Adayı Prof

Prof. Dr. Çaha HDP’lileri Alkışlatarak Onure Etti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Çaha, Muradiye ilçesinde miting alanının dışında toplanarak tepki gösteren HDP’lilerin kardeşleri olduğunu ifade ederek, onları AK Partililere alkışlatarak onure etti.
Çaldıran seçim bürosunun ardından Muradiye seçim bürosuna giden AK Parti Van Milletvekili adayları halkla buluştu. Burada halkın sevgi gösterileri ile karşılanan adaylar karşılaştıkları ilgiye seçim otobüsü üzerinden çiçekler atarak karşılık verdi. Tüm adayların birer konuşma yaptığı mitingde Prof. Dr. Ömer Çaha, yaptığı konuşma ile miting dışında izleyen vatandaşların da sevgisini kazandı. Kürtlerin mert, civanperver, cesur ve misafirperver olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Çaha, “Bizler hepimiz kardeşiz. Birazdan aynı camide bir araya geleceğiz. Bizim rabbimiz bir, Peygamberimiz bir, kitabımız bir. Bizler ezelden beri farklılıklarımızla bir arada kardeşçe yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Kucaklaşacağımız günler yakındır. Partimizin değerli üyeleri, şuan mitingimizin ilerisinde bizlere tepki gösteren HDP’li kardeşlerimizi alkışlamanızı istiyorum. Çünkü onlar bizim kardeşlerimiz, çünkü biz biriz, beraberiz ve beraber olmaya da devam edeceğiz. Çünkü bizi ayıran hiçbir neden yok” dedi.
Aynı isteği HDP’lilerden de isteyen Prof. Dr. Ömer Çaha, çevrede bulunan HDP’li esnaftan büyük alkış aldı. Çaha’nın yaptığı konuşmadan sonra tepkiler yerini sessizliğe bırakırken, seçim bürosu alkışlar eşliğinde açıldı.
adminadmin