Ekonomi
Giriş Tarihi : 18-10-2020 18:52   Güncelleme : 18-10-2020 18:52

PTT Para Sorgulama Nasıl Yapılır?

PTT Para Sorgulama işlemlerinizde yararlanabileceğiniz yöntemlerden biri mesaj atarak sorgulama seçeneğini kullanmaktır.

PTT Para Sorgulama Nasıl Yapılır?

PTT üzerinden bankacılık işlemleri yapmanız durumunda hesabınıza yatan parayı sorgulamak için birkaç farklı yöntemden yararlanmanız mümkündür. PTT’de açacağınız bir posta çeki hesabı işlemlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için yapabileceğiniz davranışlardan biridir. PTT Para Sorgulama işlemlerinizde yararlanabileceğiniz yöntemlerden biri mesaj atarak sorgulama seçeneğini kullanmak olabilir.

Bunun dışında da hesabınıza para yatması durumunda PTT Adıma Yatan Para Sorgulama işlemleri için şubeye giderek bilgi alabilirsiniz. Sizden istenecek kimlik bilgileriniz doğrultusunda şubelerden bu işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca PTT Hesabıma Para Yatmış mı? Merak etmeniz durumunda bunu öğrenmenin bir başka yolu da e-devlet uygulaması üzerinden giriş yapmak olacaktır. E-devlet uygulamasını kullanmak için yapmanız gereken, sisteme giriş yaptıktan sonra sizden istenen bilgileri eksiksiz olarak beyan etmek olacaktır. İstenen bilgiler arasında bir de şifre bilgisi yar alacaktır. Bazen kişiler şifrelerini hatırlayamamaktadır. Böyle bir durumla karşılaşmanız durumunda sistem size giriş yapma izni vermez. Şifrenizi almak için sistem üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Bu yoldan farklı olarak bir PTT şubesine gitmeniz durumunda yeni bir şifre de alabilirsiniz. PTT şubesine gidip bilgi almak istediğinizde sıra beklemek durumunda kalacağınızdan bu durum size zaman kaybettirebilir. Yeterince zamanınız yoksa teknolojinin size sağladığı kolaylıklardan yararlanmanızı öneririz.  Şubeden işlem yapma seçeneğini tercih etmeniz durumunda unutmamanız gereken bir bilgi de kimliğinizin yanınızda olması zorunluluğudur. Kimlik beyanı yapmazsanız şube çalışanları istediğiniz bilgileri size vermeyecektir. ALO PTT hattından da yardım almak mümkündür. Bu hat üzerinden gerçekleştireceğiniz işlemlerde tuşlamalı olarak yararlanabilirsiniz. PTT hizmetleri arasında engelli bireyler için de seçenekler mevcuttur. Telefon uygulaması yardımıyla bu hizmet gerçekleştirilir. 0312 309 59 13 numaralı hattan engelli bireyler gerekli bilgilerine ulaşabilirler. PTT’ye ait ATM cihazlarına da ulaştığınız takdirde diğer bankalarda gerçekleştirdiğiniz işlemleri kolayca yapabilirsiniz. Bunun için kartlarınızın yanınızda olması yeterli olacaktır. PTT kartlarının üzerinde hesap numarasını içeren bilgiler bulunmadığından hesap numaranızı bilmiyorsanız şubeye gitmeniz gerekecektir.

Dijital ortamlardan yararlanmak istediğiniz takdirde de e-devlet seçeneğini de kullanabilirsiniz. Telefon bankacılığını tercih etmeniz durumunda ise hesap numaranızı öğrenebilmek için müşteri temsilcisi ile iletişime geçmeniz gerekecektir. E-devlet üzerinden PTT ile ilgili işlemler yapmak istediğinizde birden fazla işlem gerçekleştirebilme şansınız mevcuttur. HGS bakiye sorgulaması ve bakiye yüklemeleri de bu uygulama ile yapılabilmektedir. Trafik cezalarınızı ödemek için de bu uygulama kullanılabilir. Pek çok işlem bu yöntem aracılığı ile kolayca ve hızlı bir biçimde gerçekleştirilebilmektedir.

adminadmin