Güncel
Giriş Tarihi : 21-04-2015 20:00   Güncelleme : 21-04-2015 20:00

Rize'de "Madde Bağımlılığıyla Mücadele" konferansı düzenlendi

RİZE (AA) - Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı hibesiyle Rize Gençlik Merkezi Gençlik Kulübü Derneğince "Hayata Gülümseyen Gözler" projesi kapsamında madde bağımlılığıyla mücadele konferansı düzenlendi

Rize'de

RİZE (AA) - Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı hibesiyle Rize Gençlik Merkezi Gençlik Kulübü Derneğince "Hayata Gülümseyen Gözler" projesi kapsamında madde bağımlılığıyla mücadele konferansı düzenlendi.

Madde bağımlılığıyla mücadele konusunda Emniyet, Halk Sağlığı, Milli Eğitim, Denetimli Serbestlik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri işbirliğiyle yürütülen projesi kapsamında organize edilen konferansın ilk oturumu gençlere, ikinci oturumu ise ailelere ve halka yönelik gerçekleştirildi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı,Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, kurum müdürleri, lise öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman, ilk oturumda gençlere, Türkiye'deki gençlik grupları, gençlik dönemi sorunları ve gençleri bekleyen tehlikeler hakkında yaptığı çalışmalardan da alıntılar yaparak bilgi verdi. Genel katılımlı düzenlenen ikinci oturumda ise madde kullanımı ve bağımlılığında ailenin etkisi ve ergenlik döneminde gence yaklaşıma değindi.

adminadmin