Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-03-2019 10:47   Güncelleme : 16-03-2019 10:47

Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Şen’den Ladik Esnafına Ziyaret

 Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Salih Şen’den Ladik Esnafına Ziyaret

Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Şen, Ladik Belediye Başkan Adayı Yalçın Kaya Oğuz ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Muhammet Ali Karaman ile Ladik ilçesi esnaflarını ziyaret etti.
Yaptığı görüşmelerde Samsun ilinin Karadeniz’in en büyük kenti olmasına rağmen gerekli potansiyelini kullanamadığını belirten Saadet Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Şen şunları söyledi.
'Bir tarım kenti olan, iki adet çok bereketli ovası olan ve tarım ürünlerinin fiyat artışından etkilenmemesi gereken Samsunumuzda ne yazık ki Tanzim Satış noktaları açıldı. Ne için? Ucuza meyve sebze almak için. Ben bir Samsunlu olarak bundan büyük rahatsızlık duyuyorum. Tarım ve hayvancılık kenti olması gereken, belki de tüm Karadeniz’in sebze ve meyve deposu olabilecek ilimizin bu durumda olması bizi üzüyor. Biz inşallah 1 Nisan günü göreve başladıktan sonra tarımsal istihdamımızın artırılmasına yönelik çalışmalar yapacağız. Meyve ve sebzecilikte seracılık çalışmalarına önem vereceğiz. Kendi ürünlerimizin hammadde olduğu konserve ve  işleme fabrikaları açacağız. Hayvancılıkta ise ilçelerimizde kesim sahaları, et ve süt entegre tesisleri kuracağız. Bundan önce yöremizde var olan üç beş tarıma dayalı endüstriyel sanayi(mısır, tahıl değerlendirme,  Ayçiçek yağ fabrikaları, nişasta glikoz fabrikaları gibi yöre ekonomisine can verip istihdam sağlayan kuruluşlardan bugün bir tanesi kalmamıştır. Biz yeniden bu kuruluşları  harekete geçirip yenileri ile destekleyerek il tarımını ayağa kaldıracağız. Samsun’umuzda tarımın ve hayvancılığın gelişmesi için tüm çalışmaları titizlikle yapacağız ve Samsuna ve ilçelerimize ekonomik değerler kazandırmış olacağız. 
Ladik Adayımız  Sayın Yalçın Kaya Oğuz Bey de 31 Mart akşamı iş başına geldiğimizde bereketli ve verimli çalışmaları Ladik’imizde gerçekleştireceğiz' dedi.

adminadmin