Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 27-09-2021 13:42   Güncelleme : 27-09-2021 13:42

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen’den Samsun’a Teşekkür!

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, bütçe gelirlerinin giderleri karşılamadığını ve faiz ve borç ödemelerinin alınan borçlarla yapıldığını belirterek “görmek istemseler de sorunlar var” dedi.

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı  Salih Şen’den Samsun’a Teşekkür!

 

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, 19 Eylül’de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımyla gerçekleştirilen il kongresine gösterilen ilgi için bütün Samsun’a teşekkür etti.

Şen, yaptığı açıklamada, “icra ettiğimiz İl Kongremize katılan ve mesaj gönderen; tüm siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, basına ve salonu dolduran erkek, kadın ve genç partililerimize çok teşekkür ederim” dedi.

Açıklamasında güncel meselelere de temas eden Şen şöyle devam etti;

Sanayi ve tarımsal üretim modeline geçmediğimiz sürece bu borç almalarımız, faiz ödemelerimiz asla eksilmeyecek, aksine maalesef her yıl katlanarak devam edecek. Bu durum öyle bir hal alır ki bütçe gelirlerinin tamamı borç ve faiz ödemelerine yetmez hale getirir ülkemizi.

Market ve pazar ürünlerindeki fiyat artışını salt 5 zincir markete bağlamak ne kadar doğru ve hakkaniyetli bir yaklaşım? Girdi fiyatlarındaki artışı göz önünde bulundurmadan, satış fiyatlarındaki artışı değerlendirmek doğru değildir. Ülkemiz temel gıda ve sanayi ürünlerini ithal eden bir ülke haline geldi maalesef. Hem döviz kurunda meydana gelen artışlar hem de korona virüs salgını nedeniyle ürünlere yapılan zamlar, girdi maliyetlerini fahiş miktarda arttırmıştır. Dolayısıyla acilen ithalata ve borca dayalı ekonomik modeli terk edip,Üretim Ekonomisine geçmemiz gerekmektedir. Bunu yapmayacak olursak; ne market ve pazar ürünlerinde meydana gelen fahiş fiyat artışlarını önleyebiliriz ne de vahim duruma gelen işsizliği azaltabiliriz.

Son günlerin sıcak gündemi üniversite öğrencilerinin yurt veya kiralık ev bulamaması veya kira miktarlarında meydana gelen zamlar. 81 ilimize gerekli alt yapıları kurulmadan açılan üniversitelerimiz; hem eğitim kalitesinde düşüklüğe sebep oldu hem de öğrenciyi ve velileri perişan etti. Öğrenciler, öğretim görevlilerinden ve teknik donanımlardan eksik olan üniversitelerde nitelikli eğitim alamamakta, mezuniyet sonrası gerek devlet kurumlarında gerekse de özel sektörde istahdam edilememekte, istihdam edilenlerse asgari ücrete bile nerdeyse razı olmaktadırlar. Veliler ise evladını hem okuturken hem de mezuniyet sonrası iş bulabilmesi konusunda ayrı bir sıkıntı yaşamaktalar.

İktidar, sorunları ne kadar görmezden gelse deve yandaş medya vasıtasıyla ne kadar görünmesini engellemeye çalışsa da artık mızrak çuvala sığmıyor ve bir avuç mutlu azınlığın haricinde tüm kesimler tarafından iliklerine kadar hissediliyor artık. Mutfaktaki yangınla iktidar oldular, mutfaktaki yangınla da iktidardan olacaklar.

Bu vesileyle 19 Eylül’de Sayın Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun teşrifleri ile icra ettiğimiz İl Kongremize katılan ve mesaj gönderen; tüm siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, basına ve salonu dolduran erkek, kadın ve genç partililerimize çok teşekkür ederim.

Recep YAZGANRecep YAZGAN