Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-06-2017 12:41   Güncelleme : 27-06-2017 12:41

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu: Ateşin Ortasında Bir Gül Bhçesinde Yaşıyoruz

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu: Ateşin Ortasında Bir Gül Bhçesinde Yaşıyoruz

Armutçu’nun bayram mesajı şöyle;

"Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan'ı; Bizi yaratan Rabbimizin kabul edeceği şekilde idrak etmiş olmayı umarak; İslâm Aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, bütün insanlığı; Hayr'a anahtar, şerr'e kilit olmaya davet ediyorum.

Bu zamanda Bayram gönüllü olmak gerekir, çünkü; bütün gönüllerin bayram etmesinin anahtarı ancak budur. Nemrut’un mancınıklarla ateşe attırdığı İbrahim Peygamberin (a.s) ateşin ortasında bir gül bahçesine misafir edildiği ilâhi rahmete layık olmak için,
‘İbrahim’ gibi ‘Bayram Gönüllü’ olmak gerekir.

O gün olduğu gibi bu gün de; ‘Nemrutların’ Ateş çemberinde inleyen insanlığı kurtarmak için Bayram Gönüllü olmak gerekir.

Güzel düşünür, güzel bakabilir ve güzel görebilirsek mucize etrafımızda ve her yerdedir... Aslında en büyük mucize insan değil midir?

Üzerine basarak yürüdüğümüz yerin binlerce kilometre derinliğinde her bir maddenin erimiş olarak bulunduğu mağma tabakasını ve oksijensiz yaşama imkânı olmayan insanoğlu için, hastanelerdeki bebek güvezleri misali nefes aldığımız atmosferin oluşturulduğu gerçeğini düşündüğümüzde; Yaşadığımız şu dünyada, ateşin ortasında bir gül bahçesinde misafir edilişimizin ne büyük bir rahmet ve ilâhi mucize olduğunu da görebiliriz.

“Yerin üzerinde mağrurane yürüme, zira sen ne yeri delip geçebilir ve ne de dağlar kadar yücelebilirsin” (Kur'ân-ı Kerîm / İsrâ-37) âyetiyle insanoğluna acizliğini gösteren Allah (c.c.), kendisine teslim olmayı ve kulluğu ihtar etmektedir.

Bu düşüncelerle bayramızı en içten dileklerimle kutluyor; bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum."

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN