Güncel
Giriş Tarihi : 30-09-2022 12:29   Güncelleme : 30-09-2022 12:29

Saç Ekiminde Adım Adım İşlemler

Saç Ekiminde Adım Adım İşlemler

İşlem ağrısızdır ve ekim yapılacak alanın büyüklüğüne göre yaklaşık 4-6 saat sürer. Kullanılan tekniğin doğru olması ve yeni ekilen saçların saçlı deriye uyum sağlaması ve sağlıklı uzaması çok önemlidir.

 

Saç Ekimi Nedir?

 

Saç dökülmesi yani saç dökülmesinin birden fazla nedeni olabilir ve saç ekimi ile tedavi edilebilecek forma androjenik alopesi denir. Greft, saç ekiminde nakledilen foliküler yapıdır. Farklı aşamalarda farklı sayıda saç kökü içerir.

 

Saç Kökü Nedir?

 

Saç tipleri ince ve kalın olarak ikiye ayrılır. Ayrıca normal, kuru, yağlı ve karma saç tiplerine ayrılır. Saç büyümesinde ve saç dökülmesinde; Saç yapısı, saç yoğunluğu, etnik köken ve saç rengi gibi faktörler önemlidir. Her saç folikülünden bir saç çıkacaktır.

 

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nedir?

 

Yağlı saç, kuru saç, karma saç ve normal saç tipleri ve özellikleri Bu başlıktaki saç tipi doğrudan yağ bezlerinin durumu ile ilgilidir. Yağ bezleri sebum adı verilen bir salgı üretir. Bu salgı saça parlaklık ve güç verir. Salgılanan sebum miktarı her insan için aynı değildir. Bu nedenle yağlı, kuru, karma ve normal saç tipleri ortaya çıkar.

 

Saç ekimi kimlere uygundur?

 

Saç ekimi için yaş sınırı yoktur. Bireysel durumlara ve kişisel zevklere göre uyarlanmıştır. Saç ekiminin çocukluk çağında hiçbir yan etkisi yoktur. Yanık vb. nedeniyle kayıplar için önerilir.  Saç ekimi için uygun olup olmadığı konusunda bazı kafa karışıklıkları vardır. Her insan saç ekimi için uygun değildir.

 

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

 

FUE teknolojisi, saç köklerinin insan boynundan tek tek alınarak saçsız alana aktarılmasına dayanan bir saç ekimi yöntemidir. Vücudun herhangi bir yerinden alınan saçlar bu şekilde transfer edilebilir.

 

Tam adı foliküler ünite ekstraksiyonu olan FUE saç ekimi dünyada en yaygın kullanılan tekniktir. Bu yöntemin amacı, kısa sürede maksimum sayıda foliküler nakli gerçekleştirmektir. FUE saç ekiminde donör bölge olarak seçilen bölgeden saç kökleri tek tek alınır. Bu alan genellikle iki kulak arasındaki ense bölgesinden oluşur.

 

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

 

En basit anlamıyla saç ekimi; Vericinin ense bölgesinden alınan saçların seyrelme veya kellik olan bölgelere nakledilmesidir. Doktorlar ve saç ekimi teknisyenleri tarafından hemen ameliyathanede yapılan bir ameliyattır, ortalama süre 6-8 saattir.

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

 

Özellikle erkeklerde meydana gelen ve genellikle kalıtsal olan saç dökülmesi kişilerin sosyal hayatını ciddi şekilde etkiler. Estetik açıdan önemli bir yer tutan saç sorunları, özgüven kaybına yol açar. Kendine güvenini kaybeden kişi bunu hemen fark etmez ancak normal yaşantısını olumsuz etkiler. Saç ekimi sonrası bu sorunlar ortadan kalktığı için sosyal hayat düzelir.

 

Hangi aylar saç ekimi için uygundur?

 

Saç ekimi yaptırmaya karar verenler için mevsim de önemli bir rol oynamaktadır. Bu noktada hava koşullarının aşırı olmaması önemlidir. Çünkü saç ekimi sırasında aşırı sıcak veya aşırı soğuk havaya maruz kalmamalısınız. Yaz, saç ekimi için en uygun zaman değildir. Isı terlemeye neden olur ve saç ekim bölgesini rahatsız eder. İşlemden sonra saç ekim bölgesine dokunmamak önemlidir. 

 

Saç ekimi için yaş sınırı nedir?

 

Toplumdaki genel algı saç dökülmesinin otuzlu yaşlarda başladığı yönündedir ancak erkek testosteron hormonlarının yükselmesi nedeniyle erkeklerde çok erken yaşlardan itibaren, hatta ergenlik döneminde (16-17 yaş) saç dökülmesi meydana gelir. bu durumda ilk şart panik yapmamaktır.

 

Hastanın saç dökülmesi şiddetli değilse 21 yaş altı saç ekiminden kaçınılmalıdır. Saç restorasyon cerrahisi çok genç yaşta ilk tercih olarak görülmemelidir. Hastalar medikal tedavi ile takip edilmeli ve saç dökülmesinin şekline göre yönetilerek tedavi değişiklikleri yapılmalıdır.

 

Saç ekimi ne kadar sürer?

 

İşleme bağlı olarak saç ekimi 3-5 saat sürer.  Saç dökülmesinin derecesinde bireysel farklılıklar vardır. Seans süresi ekim yapılacak alanın büyüklüğüne bağlıdır. Ama genel olarak 2-3 seans sonunda tüm ekimler bitiyor ve normal hayat kontrol altında da olsa geri dönüyor.

 

Saç ekimi sonucu ne zaman görülür?

 

Saç ekiminden sonra ekilen tüm saç kökleri dökülecektir. Bu tamamen normaldir. 1-2 ay içerisinde dökülen saç kökleri 3. aydan itibaren uzamaya başlayacaktır. Ekimden altı ay sonra ekilen saçların %90'ı dökülerek uzamaya başlar. Kalan %10'un temizlenmesi kişiye bağlı olarak 12 ayı bulabilir. Sonuç olarak saç ekimi sonuçlarının 12 ay sonra tamamlandığını söyleyebiliriz.

 

Saç ekimi öncesi nasıl bir cilt bakımı yapılması gerekir?

 

Saç ekiminden önce saç ve cilt antibakteriyel bir ürünle yıkanabilir. Özel cilt bakımı gerektirmez. Saç ekimi yaptırmadan önce bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri kan sulandırıcı ilaç kullanmamaktır.

 

Düzenli olarak herhangi bir ilaç alıyorsanız, her zaman önceden doktorunuza danışın. Doktorunuz sizden bazı ilaçlarınızı kısa bir süreliğine bırakmanızı isteyebilir. Kan sulandırıcıların kullanımı kanama riskini artırır, bu nedenle herhangi bir kozmetik işlemden önce göz önünde bulundurulması gereken bir faktördür.

 

Ancak uygulama günü saçınıza jel veya sprey uygulamayın. İşlemden sonra greft bölgesine dokunmanız gerekecek, bu nedenle giyip çıkarması kolay giysiler seçmek iyi bir fikirdir.

 

Saç Ekimi Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

 

Saç ekimi yaptıran kişilerin saçlarını düzgün yıkamaları çok önemlidir. Doktor tavsiyesi dikkate alınmalıdır. Dikimden 3 ila 4 gün sonra suyla yıkamak için bir kılavuzdur. Kabuklu bölgeye uygun bir losyon da uygulanabilir.

 

Saç ekimi yıkaması kapsamında ilk yıkamadan bahsettikten sonra bu ilk yıkamada öne çıkan yumuşatıcı losyon ve şampuanlardan da kısaca bahsetmemiz gerekiyor. Şampuan bakımı. Doğrudan iyileşme sürecine etki eden şampuanlar için profesyonel tavsiye alınmalıdır. Yumuşatıcı losyon kısmına bakın.

 

Ameliyat sonrası oluşan kabuğu yumuşatmak için ilk yıkamada kullanılan losyon saç köklerine zarar vermeden yıkamadan önce tüm yüzeye uygulanmalıdır. Losyon uygularken nazikçe dokunmaya ve sürtünmeden kaçınmaya dikkat edin. Losyonun miktarı çok fazla ise, saç köklerine zarar vermeden durulamadan önce bir şeyle fazlalığı giderebilirsiniz.

Saç ekimi fiyatları değişkenlik göstermektedir. Her durum ve her saç dökülmesi farklıdır. Seçilen yöntem uygun maliyetlidir. En önemli detay greft hesabıdır. Bu konuda hizmet veren birçok saç ekim merkezi bulunmaktadır. En iyi kaliteyi ve profesyonelliği seçmelisiniz. Fiyatlar genellikle herkes için iyidir. Bunun nedeni, uygulamanın birçok yolu olmasıdır.

 

Saç ekimi uygulaması birçok uygulama yöntemi ile farklı kök sayılarına uygulanabilmektedir. Bu sebeplerden dolayı saç ekimi fiyatları i genellemek mümkün değildir. Teknik, saç ekimi fiyatını belirleyen ana faktördür. Örneğin ıslık çalmak, ayak tekniğinden daha pahalı ve zaman alıcı ve zor bir tekniktir.

 

Ancak daha kısa bir iyileşme süresi sunan ıslık tekniği insanlarda daha iyi sonuç verir. Çoğu doktor ve klinik saç ekimi fiyatları greft sayısına bağlı olduğunu belirtir. Bu nedenle fiyat kişiden kişiye değişir. Fiyat ziyaretten sonra kesin olarak belirlenecektir.

 

https://www.smilehairclinic.com/sac-ekimi/ bilgi için hemen tıklayın.

Recep YAZGANRecep YAZGAN