Kültür
Giriş Tarihi : 02-05-2015 17:00   Güncelleme : 02-05-2015 17:00

Safranbolu'da "3 günlük tatil" yoğunluğu

KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Karabük'ün Safranbolu ilçesine, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü de içine alan 3 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

Safranbolu'da

KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Karabük'ün Safranbolu ilçesine, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü de içine alan 3 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 günlük tatil dolayısıyla ilçeye çok sayıda yerli ve yabancı turistin akın ettiğini belirtti.

İlçedeki otellerin tamamının dolduğunu kaydeden Aksoy, "18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında inşa edilmiş konaklardan dönüştürülen yaklaşık 5 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonlarda, tatil süresince doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Şu anda bütün otellerimiz dolu. Yer bulamayan vatandaşlar günübirlik ziyaretlerini gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Aksoy, Safranbolu'da yılda 1 milyon turist ağırlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"İlçemizde 4 mevsim turizm sezonu yaşıyoruz. Tabi ki havaların ısınmasıyla turist yoğunluğu artıyor. Bu tür tatillerde de ilçemizde turist patlaması yaşanıyor. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu adeta bir açık hava müzesi. İlçemiz aynı zamanda Anadolu'nun özetidir. İlçemizde çok sayıda uygarlığın kültürel birikimi turistlerin ilgisini çekiyor."

adminadmin