Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-03-2019 14:54   Güncelleme : 01-03-2019 14:54

Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer’den Basın Açıklaması

 Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer’den Basın Açıklaması

 Sağlık-Sen Samsun Şubesi Başkanı İlyas Biçer bir basın açıklaması yaptı.

Biçer yaptığı açıklamada, “Genel Merkezimiz tarafından Ankara Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi’ne açılan dava sonucu icap nöbeti tutan uzman hekim dışındaki sağlık personeline icap nöbeti ücretinin ödenmesi kararı alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinin 42. maddesini gerekçe göstererek icap nöbet ücretinin uzman hekim dışı sağlık personeline ödenmesi talebini reddetmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu yazısının iptali için Ankara Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi’ne açtığımız dava sonucu yazının iptaline karar verilmiştir.

Mahkeme 657 sayılı Kanunun Ek. 33. maddesi uyarınca icap nöbeti tutan memurlar ve sözleşmeli personele de icap nöbeti ücreti ödenmesine karar vermiştir.

Mahkeme kararının ivedilikle Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanması için sendika olarak başvuruda bulunduk. Mahkemenin iptal kararıyla birlikte icap nöbet ücreti alamayan uzman hekim dışı sağlık personellerinin icap nöbet ücreti alabilmek için çalıştığı kurumlara başvurması gerekmektedir. Talebi reddedilen üyelerimizin icap nöbeti ücreti davası sendikamız tarafından açılacaktır.

Alınan karar çalışma barışının sağlanması adına doğru ve yerinde bir karar olup memnuniyetle karşılamaktayız. Mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini ifa eden sağlık çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, daima sağlık çalışanlarımızın ve haklı taleplerinin yanında olacağımızı bir kez daha ifade ederek saygılarımı sunuyorum.”dedi

adminadmin