Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-07-2021 17:12   Güncelleme : 26-07-2021 17:12

Salıpazarı’nın Yeni Geçim Kaynağı Kestane Çayı

Salıpazarı’ndaki kestane ağaçlarının çiçekleri çay olacak.

Salıpazarı’nın Yeni Geçim Kaynağı Kestane Çayı

 

Salıpazarı İlçesinde yapılan üreticileri bilgilendirme toplantısında konuşan Ziraat Mühendisi Gökhan Ayar, kestane çiçeklerinden çay üretilmesinin ekonomik getirisinin olduğunu ve insan sağlığı açısından önem taşıdığını söyledi.

BİN BİR DERDE DEVA

Salıpazarı kestane varlığı açısından oldukça önemli bir bölgedir diyen Gökhan Ayar, “Bildiğiniz gibi Salıpazarı kestane bölgesi. Yaklaşık 3500-4000 dönüm kadar bir kestane ormanımız var. Kestanenin meyvesi balının ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili olarak ta kestanenin çiçeklerini kurutmak suretiyle çay yapmış bulunuyoruz. Yapılan analizler sonucunda da kestane çayının bin bir derde deva olduğu, bağışıklığı güçlendirdiği özellikle kestane balından onlarca kat daha fazla antioksidana sahip olduğu belirtilmiştir.

POPÜLER OLACAK

Umut ediyoruz ki bu kestane çayımız, bal ve kestane meyvesi gibi popüler olacaktır. Bu kestane çiçekleri de bölge halkımız tarafından toplanmak ve satılmak suretiyle ek bir gelir kaynağı olacaktır.

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’de kestanenin Salıpazarı için bir değer olduğunu söyleyerek “Kestane balımızı her yerde gururla anlatıyoruz. Şimdi de kestane çayımızla öne çıkmak için biz yerel yönetimler olarak her türlü desteği vermeye hazırız. İnşallah oda bizim için bir gelir kaynağı olur” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN