Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-10-2016 10:39   Güncelleme : 01-10-2016 10:39

Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Açılışta Umre Ödülü Verdi

Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi açılışında bir ilke imza atıldı.

Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Açılışta Umre Ödülü Verdi

Samsun Haber - Kısa sürede başarısını kanıtlayarak, Türkiye’deki İmam Hatip Okulları arasında ilk ona giren Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı açılış programına, Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı,  Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Mustafa Demir, Ak Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşcı, Samsun Eski Milletvekili ve İmam Hatip Okulları Platform Başkanı Mehmet Kurt, Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı İbrahim Sandıkçı, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Cem Yazgan ve  üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İLK ÜÇE GİREN ÖĞRENCİLERE UMRE ÖDÜLÜ

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı açılış programında, TEOG yerleştirme sonuçlarına göre ilk üçe giren öğrencilere umre ödülü verilirken ilk on beşe giren öğrencilere de burs ödülü verildi.

ŞAMPİYONLARIN OKULU

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Zahit Köseoğlu “2011-2012 eğitim-öğretim yılında içimizde olan kıymetli büyüklerimizin destek ve gayretleriyle açılan okulumuz 2014-2015 öğretim yılında Arapça hazırlıklı, 2015-2016 öğretim yılında İngilizce-Arapça hazırlıklı Türkiye’nin tek proje okulu olmuş ve ülkemizdeki en iyi 10 İmam Hatip Lisesi arasına girerek Türkiye’deki MARKA okullar arasında yerini almıştır.

 

2016-2017 öğretim yılında teog yerleştirme sonuçlarına göre 457-500 tam puan aralığında öğrenci alan okulumuz artık şampiyonların tercih ettiği bir okul haline gelmiştir.

Öğrencilerimizi her alanda en iyi bireyler olarak yetiştirme gayreti ve sorumluluğu içerisindeyiz. Özellikle 15 Temmuz gecesi ülkemizi, değerlerimizi, dinimizi hedef alan alçakça ve haince darbe girişimi ile ümmet şuuru ile insan yetiştirmenin önemi bir kez daha anlaşılmış oldu. Bu menfur girişimden elbette çok dersler çıkardık ülke olarak. Ve çok net olarak gördük ki ümmet için Türkiye ne ise, Türkiye için de İmam Hatip Okulları odur. Bu sebeple bizler de ülkemiz için, ümmet için, birlik ve beraberliğimiz için bedenlerimizde OHAL ilan edip, yüreklerimizi seferber ediyoruz.” dedi.

Samsun Eski Milletvekili ve İmam Hatip Okulları Platform Başkanı Mehmet Kurt ise, “ 2016-2017 Eğitim yılı öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun. İmam Hatip mezunu olmakla büyük gurur duyuyorum. Bize birçok şey kattı, sizlere de katacağına eminim.” diye konuştu.

“ BÜTÜN İMAM HATİPLERİ,  ASIM’IN SAYISI OLARAK GÖRÜYORUZ.”

Ben de İmam Hatip mezunu bir abiniz olarak, her zaman İmam Hatip Okullarını desteklemeyi bir görev belirledim diyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı sözlerine şu şekilde devam etti;  “Bütün İmam Hatipleri Asım’ın sayısı olarak görüyoruz.  Bütün Türkiye düşmanları birleşerek, Ortadoğu’nun sesi olan Türkiye’nin sesini kesmek için her şeyi yaptılar. Gerçek İslam’ın altın nesilleri siz olacaksınız. Allah yarınlarımızı aydın eylesin.” dedi

“BÜTÜN İNSANLIĞIN SORUMLULUĞU OMUZLARINIZDA; BU DUYGUYLA OKUYACAKSINIZ”

Protokol konuşmaları Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Mustafa Demir ile devam etti. Demir “ Bu okul yalnız Samsun’da değil tüm Türkiye’de bütün okullara örnek olmak için her şeyi yapıyor. Türkiye’nin istikbalini istemeyenler birleşti ve bize darbe yapmaya çalıştı. Bu milletin, asil insanları göğüslerini tanklara, toplara ve füzelere siper etti. Gençler, sizlerden korkuyorlar sizlerin vasıtasıyla geleceğin nereye gittiğini sizden bizden daha iyi biliyorlar. Bütün insanlığın sorumluluğu omuzlarınızda bu duyguyla okuyacaksınız. Biz sizlerin başarısı ve geleceği için her şeyi yapmaya hazırız. Okul için ne gerekiyorsa yerine gelecek” diye konuştu.

“İMAM HATİP OKULLARI DÜŞÜNEN, ÖĞRENEN VE LİDER OLACAK İNSANLARI YETİŞTİREN OKULDUR.”

“Ben de bir İmam Hatipli olarak sizinle aynı çatı altında bulunmaktan büyük bir gurur duyuyorum.” diyen Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, “Bizim zamanımızda sınıflarımızda kapı, pencere, ışık yok, sadece su vardı. Okulun içinden vatandaşlar geçiyordu. Okulumuzun kıymetini bilin. İmam Hatip Okulları gençlere meslek veren bir okul değildir İmam Hatip okulları düşünen, öğrenen ve lider olacak insanları yetiştiren okuldur. 15 Temmuz gecesi İmam Hatipli öğrencilere büyük bir iş düştü. Kimyayı, feni, matematiği iyi öğrendiğiniz gibi İslam’ı, Kuran’ı, sünneti de öğrenip anlatacaksınız. 15 Temmuz 2016 tarihini unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu tarih ikinci Kurtuluş Savaşı dönemidir. Bu vatanının savunmasında şahit olan demokrasi şehitlerimizin ailelerine rahmet diliyorum.  Gaziler Günü’nü de kutluyor bütün gazilerin şifaya ermesini diliyorum.” dedi.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı açılışını gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda demokrasi için gözlerini kırpmadan şahadete eren 15 Temmuz Şehitleri de anıldı.

adminadmin