Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-04-2017 14:43   Güncelleme : 02-04-2017 14:43

Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu

Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, geleneksel hale gelen ve bu yıl 8.si gerçekleştirilen Arapça Bilgi ve Etkinlikler yarışmasında büyük bir başarı göstererek İl birincisi oldu.

Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu

ULUSLARARASI ARAPÇA YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 8. Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının il elemeleri Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşti.

Samsun il ve ilçelerinden Anadolu İmam Hatip Liselerinin katıldığı yarışmada, şiir okuma ve metin canlandırma kategorilerinde öğrenciler birbirinden başarılı performans sergiledi.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde gerçekleşen yarışmada,  jüri üyeliklerini Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Okuyan, Öğr. Görevlisi Mehmet Akif Demir yaptı.

 8. Uluslararası Arapça Etkinlik yarışması,  Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ev sahibi Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Zahit Köseoğlu açılış konuşmasında öğrencilere başarılar diledi.

Atakum AİHL’den İl Birinciliği

Öğrenciler sergiledikleri çalışmalarda, ezber, tonlama, telaffuz, konuya hâkimiyet, sahneyi kullanma ve jest mimiklerine göre değerlendirildiler. Şiir okuma ve metin canlandırma yarışmasında kıyasıya mücadele eden öğrenciler tek tek hünerlerini sergiledi. “Kadı ve Salih Amcanın Kefaleti” konulu metin canlandırma yarışmasında büyük bir performans sergileyen Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İsmail Cem Kirenci, Hasan Hüseyin Korkmaz, Mahmut İshak  Bulut ve Mehmet Hatip Solar Samsun İl Birincisi oldu.  İl ikincisi Terme Anadolu İhl  ve İl üçüncüsü Yeni Kız Anadolu İhl oldu.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şiir okuma yarışmasında da derece aldı. Atakum AİHL öğrencisi Merve Sıla Atmaca il üçüncüsü oldu.

İl birincileri sergiledikleri başarıların videosunu göndererek Türkiye Finaline katılacak.

adminadmin