Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-07-2021 15:11   Güncelleme : 28-07-2021 15:11

Samsun Batı Çevre Yolunun Mevcut Haliyle Büyük Bir Skandal Olacaktır

Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, projesi onaylanan Samsun Batı Çevre Yolu hakkında konuştu.

Samsun Batı Çevre Yolunun Mevcut Haliyle Büyük Bir Skandal Olacaktır

Atakum'un birkaç yıla kalmadan sıkıntı çekeceğini belirten Gülçiçek, "Batı çevre yolunun mevcut haliyle yapılması şehir için büyük bir skandal olacaktır" dedi.

 

 

Sinop yoluna bağlanacak olan polis okulu ve Çatalcam cami arası olan bölgenin yanlış yer olduğunu belirten, Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, "Bizim burada yola itirazımız olamaz yolun Bu bağlantının hiç olmazsa taflanın sonundan bağlanması şehrin geleceği açısından daha sağlıklı olacak düşüncesindeyiz" dedi. Gülçiçek, yaptığı açıklamada, "16,3 km uzunluğundaki 1 milyar 200 milyon TL tahmini yapım bedelli 'Samsun Batı Çevre Yolu'nun projesi onaylandı. Batı çevre yolu Samsun için öncelik mi değil mi bu konu yetkililerin bileceği ve araştırmaları sonucu ortaya çıkan bir konudur bu bizi ilgilendiren değil karar vericilerin konusudur. Bizim burada dile getirmek istediğimiz konu çevre yolunun Çatalca’m polis okulunun hemen önünde Sinop yoluna bağlanan kısmıdır. Zira Samsun batı yönünde şehirleşiyor. Kent İncesu’dan itibaren Bafra yönünde Çatalcam ve Taflan yörelerine doğru genişliyor. Atakumun trafik yoğunluğunun her geçen gün artmakta olan Çatalca’m  bölgesine çevre yolunu bağlamak tam bir facia olur" dedi.

 

"ATAKUM'A YARAR DEĞİL SIKINTI VERİR"

Birkaç yıla kalmadan trafiğin kilitleneceğini belirten Gülçiçek, sözlerini şöyle tamamladı: "Taflan ve hatta bitişiği Erenköy pandemi sonrası ciddi göç aldı. İnsanlar bu bölgelerde önceden sadece yazları kalırlardı doğalgaz ve pandeminin etkisiyle 12 ay yaşar vaziyete geldiler. Bu gerçekler ortada iken polis okulu ve Çatalcam caminin olduğu yere çevre yolunun bağlanması gerçekten skandal olur. Atakum birkaç yıla kalmadan bunun sıkıntısını çekmeye başlar, yarar değil sıkıntı verir. Olması gereken en azından taflanın sonundan Erenköy’ün başında çevre yolunu bağlamak daha sağlıklı görünüyor. Umarım bu düşünce ve görüşlerimiz yetkililer tarafından dikkate alınır gerekli düzenleme yapılır. Yoksa hiçbir şehir nasip olmayan deniz manzaralı hapishane nede deniz manzaralı yeni sanayi sitesinden sonra şehirin içine bağlanan çevre yolu olacak bırakın Türkiye’yi dünyaya bu alanda örnek olacağız."

Recep YAZGANRecep YAZGAN