Güncel
Giriş Tarihi : 23-07-2020 12:25   Güncelleme : 23-07-2020 12:36

Samsun Büyükşehir Belediyesi Saski'de Genel Müdür Fatih Yıldız'ın Görevinden Alındı!

SASKİ'de Genel Müdür Fatih Yıldız'ın görevden alınarak SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Yanık'ın yerine getirileceği öğrenildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Saski'de Genel Müdür Fatih Yıldız'ın Görevinden Alındı!

SASKİ ile ilgili bir süredir kamuoyunda yaşanan olumsuz gelişmeler sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in SASKİ'de görev değişikliğine gideceği ve taraflara sözlü olarak konunun tebliğ edildiği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde resmi açıklamanın yapılacağı öğrenildi.

 

GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Samsun'da 'otomatik zam' ve 'kıyas faturayla' ilgili uzun süren tartışmalar kamuoyunda yankı bulmuştu. SASKİ'den görev değişikliği ile ilgili önümüzdeki, günlerde resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

 

FATİH YILDIZ KİMDİR?

Fatih Yıldız, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) görevine 1 yıl önce getirilmişti.

1974 yılında Mersin’de doğdu.İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamladıktan sonra 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl görev aldığı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde sırasıyla mühendislik, teknik şeflik, şube müdürlüğü ve daire başkanlığı görevlerinde bulundu. Son alarak Su Arıtma Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Yıldız, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) görevine getirilmişti. Yıldız, evli olup, 1 kız çocuk babasıdır.

 

BAHATTİN YANIK KİMDİR?

1966 yılında Trabzon Şalpazarı'nda doğan Yanık, Karadeniz Teknik Üniversitesindeki İnşaat Mühendisliği eğitiminden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde master ve doktorasını yaptı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü adına üniversiteyi burslu okudu ve Devlet Su İşlerinin değişik kademelerinde görev yaptıktan sonra İSU Genel Müdürlüğü'nde uzun yıllar Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Kent Konut A.Ş' nin eski Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştı. Son olarak Yanık, SASKİ Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Yanık, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: Diyekonuştu.com

Recep YAZGANRecep YAZGAN