Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-01-2021 10:09   Güncelleme : 07-01-2021 10:09

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Yol İnşaatları Pazarlık Usuluyle Sadece Dört Şirkete Veriliyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesinin merkez ve ilçelerde yaptığı yol inşaatlarını birisi yasaklı duruma düşmüş olan dört inşaat firmasına pazarlık usulüyle veriyor olmasının sebebi merak ediliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Yol İnşaatları Pazarlık Usuluyle Sadece Dört Şirkete Veriliyor!

Başkan Mustafa Demir’in önceki dönemlerde olduğu gibi aynı firmalara verilmediği ve adilane, açık ve şeffaf bir ihale sistemi geliştirildiği ifadelerinin aksine Samsun’daki yol inşaat yapım işlerine Samsun firmaları yok varsayılarak Rize, Konya ve İstanbul şehir ötesi inşaat firmaları pazarlık usulü davet mektubuyla davet ediliyor.

 

HEPSİ 21B PAZARLIK USULÜ DAVET MEKTUBUYLA

04.11. 2019 yılında Beton yol 1 Milyon 78 TL, Terme, Salıpazarı, Ayvacık yolları toplam 2Milyon 759 Bin TL, 4.12.2019 Beton yol 2 Milyon 718 Bin TL, İlkadım, Canik, Çarşamba yolları 1 Milyon 37 Bin TL karşılığında Karınca İnşaat’a verildi.

Karınca İnşaat aynı zamanda 9 Milyon 987 Bin TL karşılığında yine pazarlı uslu davet mektubuyla demir ihalesini aldı. Demire gelen ani zaman nedeniyle taahhüdünü yerine getiremedi ve yasaklı duruma düştü.

Karınca İnşaat yasaklı duruma düşünce yerine Zirve Yol inşaat devreye alındı.

Karınca İnşaat’ın yasaklı duruma düşmesiyle devreye alınan Zirve Yol inşaat ile birlikte pazarlık usulü davet mektubu gönderilen diğer iki inşaat firması ise Türüt inşaat ile Tekin Yol İnşaat.

 

SAMSUN FİRMALARINA HANGİ İŞLER İÇİN DAVET GİDİYOR

Samsun’da Türkiye ölçeğinde inşaat ve proje firmaları varken neden şehir ötesi inşaat ve mimarlık şirketlerinin tercih ediliyor olduğuna bir anlam verilebilmiş değil.

Samsun firmalarına 100 durak betonu, sürgülü pencere, durak betonu, gürültü ölçüm cihazı, durak için profil, banklar için boru, durak betonu, 153 çağrı, çok amaçlı salon için betopan, sanat merkezi lavabolarının değiştirilmesi gibi işler için davet mektubu gönderiliyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN