Sağlık
Giriş Tarihi : 25-05-2021 10:53   Güncelleme : 25-05-2021 11:41

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Böyle Yönetilemez!

Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, '' Eğitim ve Araştırma Hastanesi kimsenin özel mülkü ya da çiftliği değildir. Hiçbir istişarede bulunmadan, gece yattım sabah kalktım böyle düşündüm diye Samsun'un en büyük kurumu yönetilemez, yönetilmemelidir.'' dedi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Böyle Yönetilemez!

ÇALIŞANLAR İÇİN TAHAMMÜL EDİLEMEZ HAL ALDI

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan idari sorunların artık sunulan sağlık hizmeti ve sağlık çalışanları için tahammül edilmez bir hal aldığını söyleyen Biçer, “Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Samsun sağlık hizmetinin kalbidir. Samsun’un sağlık anlamında yükünü çeken bir kurumdur. Hiçbir istişarede bulunmadan, gece yattım, sabah kalktım, böyle düşündüm diyerek, paydaş kurum idarecilerinin görüşü alınmadan, yalnızca ben bilirim mantığıyla, Samsun’un en büyük sağlık kurumu yönetilemez, buna tek adam dönemi denilir” diye belirtti.

 

DEDİKDUYLA HASTAHANE YÖNETİLEMEZ

Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarının pandemi döneminde fedakârlıklarıyla, tüm diğer sağlıkçı arkadaşları gibi tarih yazdığını ifade eden Şube Başkanı İlyas Biçer, bu fedakârlık karşısında tüm idari sorunları hemen çözülmesi gerekirken, sağlık çalışanlarının keyfi uygulamalarla karşı karşıya kaldıklarını, hastane başhekiminin kimseye danışmadan, idareciler arasında ayrıştırıcı tavırlar sergileyerek adeta mobbing olarak değerlendirilebilecek kararlar aldığını belirtti. Biçer sözlerinin devamında ‘’Eğitim Araştırma Hastanesi kimsenin özel mülkü ya da çiftliği değildir. Hiç kimse, her şeyi bir ben bilirim, her durumda istediğimi yaparım diye karar alamaz. Bugüne kadar bu hastanenin kültüründe hiç böyle bir tablo yaşanmamıştır. Ancak son dönemde maalesef hastanede böyle bir yönetim tarzı olduğunu, hastanenin ortak bir bakış açısıyla değil, dedikodu kültürüyle yönetildiğini görüyoruz. Bu da Samsun sağlığı adına çok üzücü bir durumdur” dedi.

 

KEYFİ UYGULAMALAR İŞ YAPAMAZ HALE GETİRDİ

Hastane idarecilerinin çalıştıkları bölümlerin ve yerlerin kimsenin anlayamadığı bir mantıkla sürekli değiştirildiğini belirten Şube Başkanı İlyas Biçer, bu durumun yöneticilerin kendi çalışma alanlarına hâkim olmasını, tanımasını zorlaştırdığı gibi aynı zamanda çalışanların da idarecilerine bağlılığını azalttığını, birimlerin bu yaklaşım yüzünden süreçte yönetilemez hale gelmeye başladığını belirtti.

 

KENDİ GELECEĞİNE YATIRIM YAPMAKTA

Ekip çalışmasının ve ortak aklın, başarılı yönetimin özünü oluşturduğunu söyleyen Şube Başkanı Biçer, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde maalesef bu kültürün tamamen kaybolduğunu, hastanede tek adam dönemi başladığını, şu an ki Başhekimin kendi geleceğiyle ilgili bir takım planlamaları nedeniyle, hastanenin sorunlarından ziyade kendi kişisel geleceğine yatırım yapacağı görüşmeleri yapmayı ve ilişkileri kurmayı tercih ettiğini ve bundan büyük üzüntü duyduklarını vurguladı.

Her yerde kendi isminin ön planda olması isteğinin kurum kültürünün oluşması yönünde en büyük engel olduğunu belirten Biçer, Başhekimin bu tavrını anlamakta güçlük çektiklerini, sendika olarak her zaman sağlık çalışanlarıyla hastane yönetimleri arasında köprü olmaya çalıştıklarını ama bu dönem atılan köprüler nedeniyle buna imkan bulamadıklarını, idarecilerini gündelik olarak kullanıp kenara atıldığı yaklaşımın acilen bırakılarak, hastanede yeniden istişare kültürünün aktif hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

 

“Samsun Sağlık-Sen olarak idarecilerle sendika üyelerimizin uyumlu çalışabilmesi için bu güne kadar gösterdiğimiz tüm olumlu çalışmalara karşı beklediğimiz tavrı göremediğimizden bundan sonra kamuoyunu bilgilendirme gereği hasıl olduğundan böyle bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. Bunun sorumlusu her zaman idareye yardımcı olmaya çalışan sendikamız değil Hastahane Başhekimi Ahmet Şendir.’’ dedi

Recep YAZGANRecep YAZGAN