Samsun Haber
Giriş Tarihi : 12-03-2018 10:22   Güncelleme : 12-03-2018 10:22

Samsun En Büyük Camisine Adım Adım Yaklaşıyor

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentte eksiklik olarak görülen Selatin Camii gibi büyük bir camii projesine adım adım yaklaşıldığını söyledi.

Samsun En Büyük Camisine Adım Adım Yaklaşıyor

Samsun İl Müdürlüğü tarafından ‘Son devir Karadenizli Kurralar Sempozyumu’ düzenlendi. Türkiye Diyanet Vakfı Başkanlığı Salonu’nda gerçekleşen sempozyumda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, belediyenin din hizmetleri ve diğer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Din hizmetlerine belediye olarak imkanlar ölçüsünde gerekli desteği verdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, il ve ilçelerde müftülükleri bünyesinde güzel iletişimler halinde çalışmalara katkı sağlandığını söyledi.

CAMİİ PROJESİNE ADIM ADIM YAKLAŞILIYOR

Şehrin gündeminde olan projelerden birisi olan ve Samsun’un en büyük camisini içinde bulunduracak projeye değinen Yılmaz, “Allah'a hamd olsun Samsun'umuzun en büyük eksikliği olan Selatin Camii gibi büyük bir camii projesinin başlayacağı güne doğru adım adım ilerliyoruz. Bu yönde çaba gösteren birisi olarak bunları hatırlatmak isterim. Samsunumuz da çok büyük eksiklik olduğuna benim, valimizin, milletvekillerimizin de inandığı bir camii projesini hayata geçirmek istiyoruz. Hazırlıklar sürüyor. İnşallah temel atma töreninde de hep birlikte oluruz” dedi.

İŞİMİZİ EN İYİ YAPAN OLMALIYIZ

Konuşmasına ‘İşini iyi ve doğru yapan insanlara ihtiyaç var’ diyerek devam eden Yılmaz, “Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde 3 bine yakın insan çalışıyor. Hizmet aldığımız firmaları da katarsak bu rakam 5 bine yakın büyük bir çalışma ordusu olarak ortaya çıkıyor. Bu büyük çalışma ordusu işini ne kadar iyi yaparsa hizmet kalitesi de o kadar artar. Bunun için işini en iyi yapanlar olmaları gerekiyor. Burada dinimizin bize emrettikleri de devreye giriyor. İşimize hile katmayacağız, helalinden çalışacağız, kazancımızın karşılığını vereceğiz, en iyi hizmeti halkımıza sunacağız. Hepimiz bu düşünce ve inançta olacağız. Buda aslında dinimizin diyanetimizin bize yansıttığı, ruhumuza işlediği temayı bende çalışanlarımıza söylemeye çalışıyorum" diye konuştu.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise, “Ülkemizde öğretmenler ve imamlar çok kıymetli iki değerimiz. Dinimizin güzelliklerini halkımıza hakkıyla anlatabilsek toplumda hiçbir sorun olmaz. Her imam mahallesine sorumluluk hissetmeli" dedi.

Sempozyum, diğer konuşmacıların sunumlarıyla devam etti.

adminadmin