Güncel
Giriş Tarihi : 17-07-2020 13:13   Güncelleme : 17-07-2020 13:13

Samsun Eski Milletvekili Akif Çağatay Kılıç’a Önemli Görev

Samsun eski milletvekili ve Gençlik ve Spor eski bakanı Akif Çağatay Kılıç, TBMM İhtisas Komisyonlarının yenilenen seçimlerinde önemli bir görevi üstlendi.

Samsun Eski Milletvekili Akif Çağatay Kılıç’a Önemli Görev

Eski Gençlik ve Spor Bakanı, 24, 25 ve 26. Dönem Samsun, 27. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç Dışişleri Komisyonu başkanlığına getirildi.

 

KİMDİR

15 Haziran 1976'da Almanya'nın Siegen kentinde doğdu. Aslen, Samsun'un İlkadım ilçesi sınırlarında yer alan Ataköy'lü olan Kılıç, 10 yaşına kadar Almanya'da yaşadı.

 

Ailesinin Türkiye'ye dönmesinin ardından lise eğitimini İstanbul'da, lisans eğitimini ise İngiltere'deki Hertfordshire Üniversitesi'nde "Siyaset ve Avrupa Çalışmaları" bölümünde tamamladı.

 

Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gören Akif Çağatay Kılıç, Sabancı Holding Universal Trading UK Şirketi'nde (Londra) satın alma görevlisi olarak bir yıl süreyle İngiltere'de görev aldı.

 

2003 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nde Danışman olarak çalışma hayatına devam eden Kılıç, bu süreç içerisinde Başbakanlık Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı gibi görevler üstlenerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, Sayın Erdoğan'ın kurmay ekibinde uzun yıllar görev yaptı. Kılıç ayrıca, özel kalem müdür yardımcılığı görevini üstlendiği bu dönemde, yurtdışı gezilerinin çoğunda Sayın Erdoğan'ın tercümanlığını yaptı.

 

Akif Çağatay Kılıç, AK Parti'nin Samsun'da yüzde 61.86 oy oranı aldığı 12 Haziran'daki seçimler sonucunda milletvekili oldu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki görevine başladı.

 

26 Aralık 2013- 19 Temmuz 2017 tarihleri arasında 61, 62, 63, 64 ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinin Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapan Akif Çağatay Kılıç, Samsun Milletvekili olarak TBMM devam etmekte olup, çok ileri düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Recep YAZGANRecep YAZGAN