Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-03-2019 09:30   Güncelleme : 25-03-2019 09:30

Samsun ilk oy hareketinden meşaleli yürüyüş!

​Samsun İlk Oy Hareketi üyeleri, 31 Mart seçimlerinde oy kullanacak gençleri sandığa gitmeye teşvik amacıyla meşale yakarak yürüyüş yaptı.

Samsun ilk oy hareketinden meşaleli yürüyüş!

31 Mart seçimleri öncesinde genç seçmenlerin oy kullanmasına yönelik düzenlenen, "Türkiye İçin Işık Tut, Samsun İçin Işık Tut" kampanyası kapsamında gençler Kurtuluş Yolunda buluştu.

Seçimde tek bir oyun bile ne kadar önemli olduğunu anlatan, vatandaşları oy kullanması konusunda sandıklara davet eden platform üyeleri, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Gençler, Türkiye'nin seçim tarihinde ilk kez özgün, sanatsal, yenilikçi ve çevreci bir çalışmaya imza atarak; duvarları, yolları ve çevreyi kirletmeden düşüncelerini gölgeler aracılığıyla ifade etti.

Ellerinde "Bu şehir bize emanet", "Şehrimiz için buradayız" ve "Samsun için ışık tut" gibi pankartları taşıyarak fener alayı oluşturan ve cep telefonlarının ışıklarını açan gençler, Kurtuluş Yolunda yürüyüş yaparak basın açıklaması yaptı.

İlk Oy Hareketi sözcüsü Mustafa Demir yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik mesajı vererek şöyle konuştu: “Bu gece güzel şehrimizin güzel sokaklarını aydınlattık. Hep birlikte Samsunumuz için bir ışık tuttuk. Sadece sokaklarımızı aydınlatmakla kalmıyoruz. Geleceğimizi, gerçekleri, güzellikleri, iyiliği, hakikati, kardeşliği, barışı, birlikteliği de aydınlatıyoruz. Hep birlikte, gençlik enerjimizle, el ele, omuz omuza, kardeşçe, şehrimizin geleceği için, samsunumuz için ışık tuttuk. Bugün burada yalnızca şehrini düşünerek, şehrinin geleceğini düşünerek ve bu farkındalık şiarı ile yürüyüşe katılan siz değerli gençlerin varlığı, şehrimiz adına çok büyük bir nimettir.” 

Türkiye’miz için birer ışık olmaya çalıştıklarını ifade eden Demir, “İlk oy hareketi olarak bizler büyük oynamıyoruz, bizler sadece büyük oyluyoruz. Hiçbir kesimi ayrı tutmadan tüm topluma seslenen gençlik hareketi;  gerçekleri ve doğruları göstererek toplumun mantıklı kararlar almasını sağlamayı görev bilirken, demokrasi ve güçler ayrılığı ilkesini gençlerin ve tüm vatandaşın gözünden yorumluyoruz. Beraberinde bir klişeyi daha tedavülden kaldırmanın haklı gururuyla sesleniyoruz: Gençler ilk hedefimiz "sandık". Gençlik elden gidiyor diyenlere cevaben, ‘gençlik elden gitmiyor, gençlik mantıklı değerlendirme ve kararlarıyla, şehrini düşünerek sandığa gidiyor’ diye var gücümüzle haykırmak istiyoruz.” dedi.

adminadmin