Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-08-2020 13:59   Güncelleme : 10-08-2020 13:59

Samsun Valiliği STK Koordinatörlüğü Kuruldu!

Samsun’da sivil toplum kuruluşları koordinatörlüğü kuruldu.

Samsun Valiliği STK Koordinatörlüğü Kuruldu!

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, sivil toplum kuruluşlarıyla etkin bir dayanışma yürütüleceği belirtilerek şöyle denildi. 

STK’ları bir bütün olarak ele alan Samsun Valiliğimiz; çözüm odaklı,  hızlı ve etkin bir çalışma modeliyle tüm alanlarda sivil toplum kuruluşlarımız ile işbirliği ve dayanışma içinde faaliyetlerini sürdürecektir. Büyüme ve sürdürebilirliği öncelik olarak gören, proje destekli deneyim paylaşımı, yenilikçi çalışma, rekabet, kaynak oluşturma ve profesyonelleşme gibi birçok paylaşım da yeni çalışma modelimizin temel unsurlarıdır.

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Koordinatörlüğü, sivil toplum kuruluşlarının tecrübelerini paylaşmak, ortaya çıkan sorunların çözümünde işbirliği, güç birliği ve akıl birliği ortamı ve iklimi oluşumuna destek vermek, kamu ve sivil toplum kuruluşları arasındaki önyargı ve mesafeyi ortadan kaldırarak birlikte proje bazlı çalışma yeteneği kazandırmak, ihtiyaç duydukları kamu desteğinde bürokratik uygulamalar konusunda yardımcı olmak ve esnek bir destek mekanizması geliştirilmek amacıyla Valimiz Sayın Dr. Zülkif DAĞLI’nın onayı ile Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğü Kuruluş, Görev, Sorumluluk ve Çalışmalarına Dair Usul ve Esasları kapsamında kurulmuştur.

STK Koordinatörlüğünün kurulması ile ilgili açıklamalarda bulunan Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı da , “STK’lar ile devletimizin gücünü nasıl birleştirebiliriz düşüncesiyle yola çıkarak Samsun Valiliğimiz bünyesinde STK Koordinatörlüğünü kurduk. STK’larımız her türlü sorun, ihtiyaç ve bilgi edinme gibi konularda bu birime başvurabilecektir. İhtiyaç duydukları bürokratik uygulamalar konusunda STK’larımıza yardımcı olacağız. Yerel, ulusal ve küresel sorunlarla ilgili çözüm ve fikir üretilmesi noktasında STK’larımız ile birlikte eğitim ve çalıştaylar düzenlenmeyi planlıyoruz. Bu birim ile kamu kurumlarıyla STK’lar arası yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN