Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 27-09-2019 09:19   Güncelleme : 27-09-2019 09:38

Samsun Ziraat Odası Başkanı Tütüncü Enerji Santrali açıklaması

Samsun'da Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi'nde yapılacak olan biyokütle enerji santrali hakkında, Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, basın açıklaması yaptı.

Samsun Ziraat Odası Başkanı Tütüncü Enerji Santrali açıklaması

BÖLGEYE KATKI SAĞLAYACAK!

Samsun Ziraat Odası Başkanı Tütüncü, biyokütle enerji santrallerini incelediklerini ve hava kirliliğine yol açmadıklarını yerinde tespit ettiklerini belirterek biyokütle enerji santralinin Samsun halkına katkı sağlayacak bir yatırım olduğuun kaydetti.

Samsun'da Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi'nde yapılacak olan biyokütle enerji santrali hakkında, Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, basın açıklaması yaptı.

ÇİFTÇİYE GELİR KAPISI

Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi'nde yapılacak olan biyokütle enerji santrali hakkında bilgi kirliliği olduğunu ifade eden Başkan Tütüncü, “Samsun Ziraat Odası her zaman Samsun halkının yanında yer alarak, kulaktan dolma bilgilerle değil, araştırarak, yerinde inceleyerek gündemi meşgul eden konular hakkında bilgilendirme yapmaktadır. Samsun halkının sağlığına zarar verecek hiçbir projeye imza atmadık. Faydalı olacak tüm projelerin de arkasında durduk. Çarşamba’ya kurulması düşünülen biyokütle enerji santralinin gerçekten temiz enerji olup olmadığını dair başta Adana Yüreğir ve Çorum Mecitözü ilçelerinde halen faaliyette olan biyokütle enerji santrallerini inceledik. Bu bölgedeki gerek ziraat odası başkanları gerekse çiftçiler ile görüştük. Biyokütle enerji santralinin hava kirliliğine yol açmadığını aksine doğada yanarak çevre kirliliğine yol açan tarımsal atıkları elektrik enerjisine dönüştürmesi ve doğrudan çiftçiye gelir sağlaması sebebiyle yatırımın yapıldığı bölgelerde çiftçiler tarafından benimsendiğini gördük” dedi.

BÖLGEYE KATKI SAĞLAYACAK

Açıklamasını sürdüren Başkan Tütüncü, “Samsun il genelinde yaklaşık 160 bin dekar alanda çeltik üretimi yapılıyor, 1 milyon 145 bin dekar alanda ortalama 76 bin ton fındık üretiliyor, Vezirköprü ve Havza ilçelerinde ise yoğun ayçiçek tarımı yapılıyor ve ciddi miktarda tarımsal atık oluşuyor.

Bu kapsamda Çarşamba’da yapılacak olan biyokütle enerji santralinin bölgeye katkı sağlayacağına inanmaktayız. Hasattan sonra arazi üzerinde kalan saplar, fındık zülüfleri elektrik enerjisine dönüştürülmektedir. İşçilik, mazot ve anız yakılmasının da önüne geçilecektir. Anız yakımı sırasında binlerce küçük canlının da ölmesinin önüne geçileceği gibi değerlendirilemeyen tarımsal atıklar ekonomik değere sahip olacaktır. Sosyal medya ve basında çıkan haberlerde yer alan sanki Çarşamba’ya bir termik santral kurulacağı ya da yabancı devletlerin çöplerinin kullanacağı haberleri gerçeği yansıtmıyor. Bu sebeple bizzat şahsımın da Çarşamba’da yapılacak olan biyokütle enerji santraline karşı görüş içinde olduğum doğru değildir. Samsun halkına katkı sağlayacak bir yatırımdır” dedi.

adminadmin