Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-10-2018 14:09   Güncelleme : 08-10-2018 14:09

Samsun’da Anaç Koyun ve Keçi Destekleme Çalışmaları Konulu Eğitim Toplantısı Yapıldı

Samsun’da Anaç Koyun ve Keçi Destekleme Çalışmaları Konulu Eğitim Toplantısı Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2018 yılı Anaç Koyun ve Keçi Destekleme Çalışmaları konulu eğitim toplantısı yapıldı.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde 7 ilde düzenlenen eğitim toplantılarının 6.sı bölge illerinin katılımı ile bir Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya, İl Müdürü Nail Kırmacı ile Amasya, Tokat, Bartın, Çankırı, Çorum, Giresun, Karabük, Kastamonu, Ordu, Sinop, Trabzon ve Zonguldak İlleri Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürleri, Birlik Müdürleri, Koyun Keçi Bilgi Sistemi (KKBS) İl Sistem Sorumluları, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliklerinin sorumluları ve KKBS birlik kullanıcıları katılım sağladı.

2018 yılı anaç koyun keçi desteklemeleriyle ilgili toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürü Nail Kırmacı; “Samsun ülke genelinde tarımsal potansiyeli bakımından hatırı sayılır bir yere sahiptir. 400 bin büyükbaş ve 244 bin küçükbaş hayvan sayısına sahip ilimiz küçükbaş hayvan sayısı bakımından ülke genelinde üst sıralarda yer almamaktadır. Ülkemizin kırmızı et açığının giderilmesi için küçükbaş hayvancılık çok önemlidir. İlimizde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için yapılacak her türlü faaliyete desteğimiz en üst düzeyde olacaktır.” dedi

Bölge illerinin katılımıyla gerçekleşen eğitimde Koyun Keçi Bilgi sistemi ve Desteklemede dikkat edilmesi gereken hususlarda konu uzmanlarınca bilgi verildi. Toplantı Ziraat Yüksek Mühendisi Bilgehan Özen'in eğitim sunumu ile sona erdi.

 

adminadmin