Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-12-2016 12:05   Güncelleme : 29-12-2016 12:05

Samsun’da Güvenlik Görevlileri Toplu İş Sözleşmesini İmzalıyor

ÖZ İŞ, Öz savunma ve güvenlik işçileri sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Öztürk ve Başkan Yardımcısı Zafer Çelik Samsun kamu güvenliğinden sorumlu güvenlik çalışanlarının bağlı bulunduğu Kamu Kurumu ile toplu iş sözleşme kararını değerlendirdi.

Samsun’da Güvenlik Görevlileri Toplu İş Sözleşmesini İmzalıyor

Samsun Haber - Samsunlu güvenlikçilerin toplu iş sözleşmelerinde yer alan işyerinde düzenli ve verimli çalışmak, işveren ve işçinin hak ve menfaatlerini dengelemek, taraflar arasında doğabilecek ayrımcılıkları ortadan kaldırmak açıcından ettikleri talebi Yüksek Hakem Kurulu Başkanlığı değerlendirmeye alarak istedikleri talebi ülkenin içinde bulunduğu durum ile değerlendirerek az bir kısmını kabul etti.

ÖZ İŞ, Öz Savunma Ve Güvenlik İşçileri Sendikasının talep ettiği güvenlik güçlerinin yetkilerinin arttırılması, görevi dışında başka işlerle yükümlü kılınmaması, özlük hakları nazarında çalışma saatleri ve izinlerinin adaletli olarak ortak uyum içerisine alınması ve maaşlarında yapılacak zam oranını ikiye bölerek yüzde 1 ve yüzde 4’lük oranda kabul etti.

GÜVENLİĞİN DIŞINDA İŞ YAPTIRILMAKTA

ÖZ Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Öztürk, “ Güvenlik görevlileri çok zor şartlar altında çalışmaktadır. Bu zorlukların yanı sıra güvenlik görevlisi olarak başladıkları işe, birçok güvenlikçi harici olarak görevlendirilmekte ve bunlardan dolayı da sorumlu tutulmaktalar. Hastanede görevli birçok güvenlikçi birçok zaman hastane yöneticileri ve bazen de doktorlar tarafından güvenliğin haricinde olarak istenen istekleri ret edildiğinde aşağılanarak egolarını bu güvenlikçi arkadaşlarımız üzerinde tatmin etmeye kalkışmaktadır” şeklinde karşılaştıkları zorlukları anlattı.

HAKLI MÜCADELEMİZİN PEŞİNDEYİZ

Herhangi bir kavga ve arbedede ortam güvenliğini sağlamakla yükümlü olan bu güvenlikçi arkadaşlarımız yanlarındaki olay anında korunma amaçlı kullandıkları cop ve benzeri aletleri kullanamamaktadır. Biliyorlar ki kullandıklarında her ne kadar güvenlik birimi çalışanı olmasına rağmen bunu kullanmakla yetkililerce suçlanacaklardır. Yeteri kadar yetkiye sahip olmayan bu güvenlik güçleri üyelerimiz için Yüksek Hakem Kurulu Başkanlığı’na sunmuş olduğumuz taleplerimiz ve haklarımızın iyileştirilmesi için dilekçemiz yine çok fazla dikkate alınmamış, gerek sosyal haklarımızdan gerekse de iş yerinde ki çalışma haklarımızdan istediğimizi tam olarak alabilmiş değiliz. Buna rağmen Yüksek Hakem Kurulu Başkanlığı’nın vermiş olduğu karara uyarak Kamu kurumları ile toplu iş sözleşmesi anlaşmamızı ÖZ İŞ, Öz Savunma Ve Güvenlik İşçileri Sendikamız ve üyeleri olarak imzalamaya başladık. İsteğimiz güvenlik güçlerinin yetkilerinin arttırılması, görevi dışında başka işlerle yükümlü kılınmaması, özlük hakları nazarında çalışma saatleri ve izinlerinin adaletli olarak ortak uyum içerisine alınması ve maaşlarında yapılacak iyileştirilmelerin yapılmasıdır. Diliyoruz ki bundan sonra Ülkenin içerisinde bulunduğu şartlar nedeniyle ertelenen isteklerimiz tekrardan göz önünde bulundurularak Ülke ve çalışanların menfaatine daha uyumlu bir ortak karara yeniden varılmadır. Bizler ÖZ İŞ, Öz Savunma Ve Güvenlik İşçileri Sendikası olarak ve Güvenlik güçleri üyelerimizin daha iyi ve kaliteli iş alanları oluşana kadar haklarını koruyarak mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuşarak mücadelelerine devam edeceğinin altını çizdi.  

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

adminadmin