Güncel
Giriş Tarihi : 28-07-2015 20:30   Güncelleme : 28-07-2015 20:30

Samsun'da Yerel Kalkınma Sinerji Toplantısı

SAMSUN (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) "81 ile 81 Akademik Danışman" projesi kapsamında Orta Karadeniz Yerel Kalkınma Sinerji toplantısı, Samsun'da gerçekleştirildi

Samsun'da Yerel Kalkınma Sinerji Toplantısı

SAMSUN (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince (TOBB) "81 ile 81 Akademik Danışman" projesi kapsamında Orta Karadeniz Yerel Kalkınma Sinerji toplantısı, Samsun'da gerçekleştirildi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve Samsun Ticaret Borsası ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan STSO Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Tören, büyük bir rekabetin yaşandığı dünyada kalıcı ekonomik başarının ancak yerel kalkınmayla mümkün olduğunu belirtti.

Bunun için de şehre öncelik vererek yerel kalkınmanın fitilini tekrar ateşlemeleri gerektiğini ifade eden Tören, "Yerel kalkınmanın gündemini belirleyen ana aktör ve inisiyatif alacak olan ise her zaman oda ve borsalar olmalıdır. Bu çerçevede üst kuruluşumuz olan TOBB'un hem üniversite-iş dünyası işbirliğini geliştirmek hem de yerel strateji geliştirme ve veri üretme kapasitesinin inşası amacıyla başlatmış olduğu ‘81 İle 81 Akademik Danışman’ projesi oldukça önem arz etmektedir" dedi.

TOBB Reel Sektör Araştırma-Geliştirme Daire Başkanı Fatih Soysal ise Samsun'da yapılmasından gurur duyduğunu kaydederek, "Bugün Yerel Kalkınma Sinerji Toplantıları'nın dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Cuma günü Kastamonu’da toplantılarımıza devam edeceğiz. Bu toplantılarla birlikte 81 ile de ulaşmak istiyoruz. Bu toplantıları şehirlerin kalkınmasına yardımcı olmak için düzenliyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından proje hakkında bilgi verildi. 

adminadmin