Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 17-02-2021 09:34   Güncelleme : 17-02-2021 09:34

Samsunspor Sağlam Adımlarla Süper Lig’e!

Samsunspor Sağlam Adımlarla Süper Lig’e!

Samsunspor’un hocası Ertuğrul Sağlam basın toplantısı yaptı ve 3 yıllık durumunu ortaya koydu. Özetlersek “Artık günümüz futbolunda kişinin ön plana çıktığı bir oyun anlayışı bitmiştir. Kişiye dayalı takım kurulduğu için 2. Lig’de ilk sezon şampiyonluk Keçiörengücü’ne kaptırılmış, Kastamonuspor’un bile gerisinde kalınmış. Play-off’da da Sakaryaspor’a elenilmişti. İkinci sezon yine aynı sistem devam ettiği için Manisaspor’un gerisinde kalınmış ve umutsuzluğa düşülmüştü. Eski tip on numaraların devri kapanmıştır. Kubilay’a teşekkür ediyorum ondan istediğim şekilde verim alıyorum. Kubilay kendisini çok geliştirdi. Ondan çok memnunum. Futbol bir strateji oyunudur. Biz maçın her dakikasını ayrı planlıyoruz. Her oyuncudan faydalanacağımız dakikalar ayrıdır.” dedi.

Bu açıklamalar konusunda hocamız yüzde yüz haklıdır fakat başka bir kural daha vardır ki onu da Samsunspor’da açık bir şekilde gözlemliyoruz. Güzel futbol kaliteli oyuncularla oynanır. Ertuğrul Hoca haklıydı önce takım olmalıydık. Peki bir düşünelim ilk devre takım olabilmiş miydik? Yani işin özü iyi bir takım olabilmek için kadro da önemli. Genç ile tecrübeliyi, asker ile generali bir arada ahenk içinde oynatabiliyorsanız takım oluyorsunuz.

On bir generalle takım olunamadığı gibi on bir askerle de takım olunamıyor. İlk yarıdaki kadronun sorunu ise asker oldukları halde kendilerini general sanan oyuncu sayısının fazlalığıydı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN