Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-11-2016 09:14   Güncelleme : 16-11-2016 09:14

Şehit Kaymakamın Adı Canik’te Yaşayacak

Canik Belediyesi, eğitime yaptığı yatırımlara bir yenisini daha ekledi. Eğitime bugüne kadar 38 milyon liralık yatırım yapan Canik Belediyesi'nin, Canik İMKB Anadolu Lisesi'ne kazandırdığı ve şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün adını taşıyacak Edebiyat Atölyesi açılışa hazır.

Şehit Kaymakamın Adı Canik’te Yaşayacak

Samsun Haber - Okullara yaptığı fiziki ve teknolojik yatırımlarla eğitime 38 milyon liralık katkı sağlayan Canik Belediyesi, şimdi de daha önce konferans salonu ve çevre düzenlemesi yaptığı Canik İMKB Anadolu Lisesi'ne Edebiyat Atölyesi kazandırdı. Geçtiğimiz günlerde Mardin’in Derik ilçesinde düzenlenen hain terör saldırısında yaşamını yitiren şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün adı verilen Edebiyat Atölyesi açılışa hazır hale getirildi. Okulda eğitim kalitesini artıracak olan Şehit Muhammed Fatih Safitürk Edebiyat Atölyesi Cuma günü düzenlenecek törenle açılacak.

ŞEHİT KAYMAKAMIN ADINI TAŞIYACAK

Bilginin en değerli sermaye olduğu 21. Yüzyılda çağa uygun bir belediyecilik yaptıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bir belediye olarak eğitime yatırım asli görevimiz olmamasına rağmen ilçemizde 2004 yılından bugüne kadar 38 milyon TL kaynak aktararak eğitim yuvalarımıza önemli yatırımlar yaptık. Bugüne kadar farklı okullarımıza konferans salonu kazandırdık. Bunlardan birisi de Canik İMKB Anadolu Lisesi. Bu okulumuza ayrıca bir de Edebiyat Atölyesi yaptık. Şehit kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’ün adını verdiğimiz bu eğitim yatırımımızı inşallah Cuma günü açarak, okulumuzun ve çocuklarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

HER OKULA KONFERANS SALONU

Canik'te eğitim çıtasının her geçen gün yükseldiğini ifade eden Başkan Genç, "Biz Canik'te bütün okullarımızın fiziki ve teknolojik ihtiyaçlarını gideriyoruz. Canik'te 12 yılda ilçemize 15 yeni eğitim yuvası kazandırarak eğitimde atılım gerçekleştirdik. İlçemizdeki okullarda daha önce öğrencilerimizin etkinlik yapabileceği bir salon yoktu, şimdi her okulumuzda konferans salonu var. Okullarımızın sağlıklı ortamlarda olması çocuklarımızın iç dünyalarını, bakışlarını geliştiriyor. İnşallah yaptığımız eğitim yatırımları sayesinde, çocuklarımız daha sağlıklı şartlarda eğitim alacak ve bu güzel eğitim yuvalarımızda değerlerini öğrenen, bilen, yaşayan ve geleceğe taşıyan bir gençlik yetişecek" diye konuştu.

EĞİTİM EN ÖNEMLİ MESELE

Samsun'da her okulda konferans salonu, kütüphane, kapalı spor salonunun olması gerektiğine işaret eden Başkan Genç, "Gençler için ne yapsak azdır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın en iyi şartlarda yetişmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Okullarımıza akıllı kütüphaneler, konferans salonları kazandırıyoruz. Bunlar okullarımızın olmazsa olmazları. Şehrimize bu yönde tam donanımlı okullar kazandırmalıyız. Eğitim-öğretim milletlerin en önemli meselesidir. İhmal edilmemesi gereken öncelikli hizmet alanıdır. Biz de, yerelde eğitim ve öğretim alanında önemli hizmetlere imza atıyoruz" ifadelerini kullandı.

  

adminadmin