Güncel
Giriş Tarihi : 30-12-2014 10:46   Güncelleme : 30-12-2014 10:46

Şentop’tan Canik’e Övgü

Canik'i ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof

Şentop’tan Canik’e Övgü

Canik'i ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Mevlana Eğitim,Kültür ve Yaşam Kampüsü ve Türkiye'nin en büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Eğitim çalışmalarını takdir eden Şentop, "İşte AK Parti Belediyeciliği bu" dedi.

"Yeni Türkiye, Yeni Anayasa" konulu konferansa katılmak üzere Samsun'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile birlikte Canik Belediyesi tarafından yapılan Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nü ziyaret etti. Kampüse hayran kalan Şentop, Canik'te AK Parti Belediyeciliğinin en güzel örneğinin sergilendiğini belirterek, özellikle eğitime yönelik yaptığı yatırımlardan dolayı Başkan Osman Genç'i tebrik etti.

'TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK KAMPÜS'

Kampüs içerisinde bulunan Kariyer Gelişim Merkezi, Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi, 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, geçtiğimiz günlerde açılan Sıbyan Mektebi hüviyetindeki Minik Kalpler Eğitim Okulu'nu gezen Şentop, eğitim merkezleri hakkında Başkan Osman Genç'ten bilgi aldı. Bir belediyenin eğitime yatırım yapmasının gelecek adına çok önemli olduğunu vurgulayan Şentop, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nün, sahip olduğu eğitim tesisleri bakımından Türkiye'de örnek gösterilecek nitelikte olduğunu söyledi.

'EĞİTİM YATIRIMLARI DİKKAT ÇEKİCİ'

Canik Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini ve ilçenin son 10 yılda geldiği noktanın AK Parti Belediyeciliğine örnek olduğunu ifade eden Şentop, "Fazla söze gerek yok. Osman Başkanımızın yaptıkları ortada. Özellikle eğitime yaptığı yatırımlar dikkat çekici. Buradaki etüt merkezlerinin dersanelerin dönüşümüne örnek oluşturması bakımından kendisini tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu yatırımlar artarak çoğalacaktır" dedi.

EN BÜYÜK İMAM-HATİP LİSESİ'Nİ İNCELEDİ

Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde öğrencilerle fotoğraf da çekinen Şentop daha sonra arsası Canik Belediyesi tarafından tahsis edilen Türkiye'nin en büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Şentop, "İnşallah buradan mezun olacak gençlerimiz ülkemizin geleceğini oluşturacak. Böylesi bir eğitim kurumunu Samsun'a kazandıran herkesi kutluyorum" diye konuştu.

'GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ'

Amaçlarının geleceğe yönelik yatırımlar yapmak olduğunu dile getiren Başkan Osman Genç de, "Geleceğimizi güvence altına almak adına eğitime büyük önem veriyoruz. Canik'te yapmış olduğumuz eğitim yatırımlarına baktığımızda Karadeniz'de başka hiç bir belediyenin bu kadar eğitim yatırımı yaptığını göremeyiz. İnşallah bütün bu eğitim yatırımlarının meyvesini ileride toplayacağız" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Genç,AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a perspektif çalışması, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’a da kaftan hediye etti.

adminadmin