Siyaset
Giriş Tarihi : 16-03-2021 08:20   Güncelleme : 16-03-2021 08:46

Siyasi Hayatımız Boyunca Darbelere Karşı Direnerek Asırlık Oyunları Bozmanın Gayreti İçinde Olduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, “Hayalsiz fethin sonu barbarlığa, hayalsiz devlet adamlığının sonu diktatörlüğe, hayalsiz ilmin sonu özellikle felakete, hayalsiz sanatın sonu hüsrana varır.

Siyasi Hayatımız Boyunca Darbelere Karşı Direnerek Asırlık Oyunları Bozmanın Gayreti İçinde Olduk

Biz hayalimizi de hedefimizi de hayatımızı da mücadelemizi de Allah’ın rızasına ve millete hizmete adayan bir anlayışın sahipleriyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek, görevini devredecek Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Büyükgümüş’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yerine getiren Zelkif Kazdal, Hakan Tütüncü, Fatih Şahin, İsmail Karaosmanoğlu, Zafer Çubukçu, Abdürrahim Boynukalın ve Melih Ecertaş'a şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik Kolları Başkanlığına aday gösterilen Eyyüp Kadir İnan'ı da tebrik ederek, başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar gençlik kollarında yetişen pek çok kişinin AK Parti’nin karar organlarında, il, ilçe başkanı, milletvekili ve belediye başkanı gibi görevlerde yer aldığına dikkati çekerek, “Şu anda 35 yaş altında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 14 milletvekilimiz, belediyelerde bin 472 meclis üyesi kardeşimiz vazife yapıyor” bilgisini paylaştı.

“YARININ BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'SİNİN ÖNCÜLERİ, ÖNDERLERİ VE MİRASÇILARI OLACAKSINIZ”

AK Parti Gençlik Kolları’nın, Türkiye'deki pek çok siyasi partinin toplam üyesinden daha fazla üyeye sahip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni üye çalışmasının önemini anlatarak, teşkilatlardan bu konuya iftihar verici haberler almayı beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye'ye çağ atlatan mücadelesinde kadınları ve gençleri her zaman yanlarında bulduklarını vurgulayarak, “AK Parti'nin bugünkü temsilcisi olduğu kadim davamızı yarınlara taşıyacak, büyütecek olan siz gençlerimizsiniz. Sizler bir siyasi partinin gençlik kollarının mensupları olmanın yanında 2053 vizyonumuzu hayata geçecek, yarının büyük ve güçlü Türkiye'sinin öncüleri, önderleri ve mirasçıları olacaksınız. Malazgirt'ten bugüne bu toprakları vatan hâline getirme mücadelemizin her safhasında sizler vardınız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece geçtiğimiz asrın başından bu yana verdiğimiz mücadelelere baktığımızda gördüğümüz şudur: Gençler burayı iyi dinleyelim, sizler asımın neslisiniz. Yemen’de, Kudüs’te, Kut-ül Amare’de siz vardınız siz. Balkanlar’da, Çanakkale’de, Galiçya’da siz vardınız siz. Gaziantep’te, Şanlıurfa’da, Maraş’ta siz vardınız siz. İstiklal Harbimizde, Sakarya’da, Dumlupınar’da, İzmir’de siz vardınız siz. Kıbrıs’tan Irak’a ve Suriye’ye, Karabağ’dan Libya’ya kadar kardeşlerinizin imdadına yetiştiğimiz her yerde siz vardınız siz. Nerede bir ay yıldızlı bayrak yükseldiyse, bu bayrağı oraya taşıyan da, yere düşürmeyen de, asımın nesli olan sizlerdiniz. Ülkemizi bölmek isteyen PKK’lı alçakların karşısına dikilen Yasin Börü’ler, Eren Bülbül’ler, sizlerdiniz sizler. 15 Temmuz gecesi meydanı hainlere bırakmayıp FETÖ’cüleri hüsrana uğratan Ömer Halisdemir’ler, Abdullah Olçok’lar, Erol Olçok’lar sizlerdiniz. Çünkü siz asımın nesliydiniz. Çünkü siz binlerce yıllık devlet geleneğimize sahip çıkan Alperenlerdiniz. Çünkü siz bu toprakları bin yıldır vatan hâline getirmek için gözlerini kırpmadan ölümün üzerine giden kahramanlardınız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Arif Nihat Asya’nın Fetih Marşı’nı okuyarak, “Evet, sizler oyunda, oynaşta olmak yerine ülkemiz ve milletimiz için elinizi taşın altına koyan Fatih’in torunlarısınız. Sizler üniversitede ilim yapan, tarlada üreten, fabrikada alın teri döken, bilgisayarı başında dünyayı takip eden, her alanda Türkiye’yi omuzlayan güçlersiniz. Sizler bozgunculara karşı kardeşliğimizin, bölücülere karşı birliğimizin, yıkıcılara karış inşa ve ihya hareketimizin teminatısınız. Sizler aklını, ruhunu ve geleceğini sınır ötelerindeki hainlerin emrine veren değil, kendi ülkesine ve devletine hizmet etmeyi temel hedefi gören mensubu olduğu milletin değerleriyle donanmış fazilet abidelerisiniz” ifadelerini kullandı.

Gençlerden hayal kurmalarını ve hayallerinin peşinde koşmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayırsız hayalden de Rabbimize sığınırız. Hayalsiz fethin sonu barbarlığa, hayalsiz devlet adamlığının sonu diktatörlüğe, hayalsiz ilmin sonu özellikle felakete, hayalsiz sanatın sonu hüsrana varır. Biz, hayalimizi de hedefimizi de hayatımızı da mücadelemizi de Allah’ın rızasına ve millete hizmete adayan bir anlayışın sahipleriyiz” dedi.

“ETRAFIMIZDAKİ SİS BULUTU DAĞILMAYA, GERÇEK GÜCÜMÜZÜ GÖRMEYE BAŞLADIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk gençliğine asırlarca hayal kurmayı unutturmak için çalışanlar ve nesillerin imanını, istikametini, enerjisini gasp etmeye kalkanlar olduğu uyarısında bulunarak, “ Üzüntüyle belirtmemiz gerekir ki, uzunca bir süre bu şekilde bizi oyalamayı da başardılar. Ne zaman ki yeniden hayaller kurmaya başladık, işte o zaman etrafımızdaki sis bulutu dağılmaya, özellikle de gerçek gücümüzü görmeye başladık” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mehmet Akif’ten Necip Fazıl’a, Arif Nihat Asya’dan Abdurrahim Karakoç’a, Erdem Beyazıt’tan Sezai Karakoç’a nice fikir ve sanat insanımız ömrünü işte bu yolu açmaya vakfetmiştir. Siyasette ise hepsini de rahmetle andığımız Menderes’ten Özal’a, Erbakan’dan Türkeş’e kadar vizyon ve hayal sahibi liderler bu mücadeleyi yürüttü. Biz de siyasi hayatımız boyunca özellikle de iktidar yıllarımızda vesayetle mücadele ederek ve darbelere karşı direnerek asırlık oyunları bozmanın gayreti içinde olduk” açıklamasında bulundu.

Gençlerin kiminin projesiyle, kiminin sınır ötesi harekâtlarda silahıyla, kiminin de fikri, yüreği ve kalemiyle yanlarında yer aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizler kendinizi en iyi şekilde yetiştirerek milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çalıştığınız sürece karşınızda hep bunu engellemek isteyenler olacaktır. İmanla yoğrulmuş inancın, azmin, kararlılığın, gayretin elinden hiçbir şey kurtulamaz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy’un “İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür/İmansız olan paslı yürek sinede yüktür” mısralarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onun için imansız paslı yüreklerden korkmayın, yolunuza devam edin” tavsiyesinde bulundu.

“DEĞİŞİM HAYATIN BİR GERÇEĞİDİR, TEMBELLİĞİ YÜCELTMEYE KALKANLARIN AKIBETİ MAHCUBİYETTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede her gence vatan şairi Ersoy’un “Safahat”ını dağıtacaklarını belirterek, “Bu Safahat gençlerimizin yastık altı kitabı olacak, sürekli onunla haşır neşir olacaklar. Ve iman dolu yüreklerinizde gerektiğinde dünyaya meydan okuyacak İstiklal Marşımızda verilen mesajları tüm benliğiyle hıfzetmiş gençlerimizsiniz. Sizlerle birlikte girdiğimiz her mücadelenin sonu elbette zaferle sonuçlanacak, yürüdüğümüz her yolun sonu elbette hayra çıkacaktır” dedi.

Siyasette kendi birikimi ve gayretiyle basamakları tırmanmak yerine, başkalarını kötüleyerek, başkalarının emeğinin üzerine basarak bunu yapmaya çalışanların olacağı konusunda gençleri uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kişilerin örnek alınmamasını istedi.

“Mesela hakkı ve hakikati araştırmak, bulmak, konuşmak yerine yalanı, iftirayı, çarpıtmayı siyasetlerinin merkezine yerleştirenleri göreceksiniz, sakın örnek almayın” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Mesela halkın gönlünü kazanarak iktidar olmak için çalışmak yerine vesayet güçlerinin, darbecilerin, dış mihrakların inayetine sığınanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın. Demokrasiyi içine sindiremeyenlerin olup, olacağı ya terör örgütlerinin esiri, ya yabancıların beşinci kol aparatı hâline dönüşmektir. Mesela ülkesini kalkındırmak için çalışıp didinerek proje üretmek, plan hazırlamak, icraat ortaya koymak yerine, sadece siyaha beyaz, beyaza siyah diyerek güya siyaset yapanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın. Değişim hayatın bir gerçeğidir, ama ilkesizliği, arsızlığı, sığlığı, tembelliği özellikle yüceltmeye kalkanların akıbeti de hep mahcubiyettir. Mesela lafa gelen hep davadan söz edip, sıra fedakârlığa gelince veya çıkarlarına dokunulunca hemen istikameti bozanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın. İstikameti bozulan insanların nihayetinde nerede duracaklarını kendileri dahi bilemez. Mesela ekmeğini yediği, suyunu içtiği, havasını soluduğu, sahip olduğu her şeyi borçlu bulunduğu ülkesine gözünü kırpmadan ihanet edenler göreceksiniz, sakın örnek almayın. Tarihin her döneminde bu tür ihanetleri sonu hep çok acı şekilde bitmiştir. Mesela kendi marjinal ideolojilerini, sapkın görüşlerini, fıtrata aykırı hayat biçimlerini çağdaşlık kisvesiyle pazarlama çalışanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli olanın örnek alınacak kişiyi iyi seçmek olduğunu anlatarak, “Hazreti Peygamber Aleyhissalatu Vesselam bizim en büyük, en mükemmel örneğimizdir. Ecdadımız için de bugün burada da pek çoğunun ismini zikrettiğimiz sizlere örnek teşkil edecek nice isimler var. İnşallah sizler de karakteriniz, birikiniz ve başarılarınızla sonraki nesillere örnek teşkil edeceksiniz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere Hazreti Lokman’ın oğluna verdiği “Allah’a şirk koşma. Günahtan ve yalandan sakın. Namazını dosdoğru kıl. Tövbeyi geciktirme. Selama, duaya, gülümsemeye önem ver. Kasılarak yürüme, Bağırarak konuşma. İlim meclislerine katıl. Cahilden ve kötü komşudan uzak dur. Erken kalk, az konuş, sözünü dağıtma. İstişare et, doğru arkadaşlar seç, tembel olma, acele etme, şefkatli ve ikram sever ol. Başa gelene sabret” öğütlerini hatırlattı.

AK Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Büyük Kongresi’nde görev alacak gençleri tekrar tebrik ederek, başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Mart’ta da 7. Olağan Büyük Kongreyi gerçekleştireceklerini ve böylece AK Parti’yi 2023 seçimlerine taşıyacak kadroların belirleneceğini söyledi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN