Güncel
Giriş Tarihi : 16-12-2014 08:00   Güncelleme : 16-12-2014 08:00

"Sokak köpekleri saldırgan değildir"

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli veteriner hekim Tuğçe Usta, "Köpekler doğuştan şiddete eğimli hayvanlar değildir, biz insanlar onlara bir şekilde davranışlarımızla şiddeti öğretiyoruz" dedi

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli veteriner hekim Tuğçe Usta, "Köpekler doğuştan şiddete eğimli hayvanlar değildir, biz insanlar onlara bir şekilde davranışlarımızla şiddeti öğretiyoruz" dedi.

Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırgan sokak köpeği kavramının doğru bir yaklaşım tarzı olmadığını söyledi.

Aç ve şiddete maruz kalmış sokak köpeklerinin bulunduğunu vurgulayan Usta, köpeklerin doğuştan şiddete eğilimli hayvanlar olmadığını anlattı. 

Özellikle sokak köpeklerine insanların şiddeti öğrettiğini ifade eden Usta, şöyle konuştu:

"Eğer bir köpek yavruluğu döneminde şiddeti öğrenmezse o  köpek büyüdüğünde şiddete başvurmaz. Yani köpekler doğuştan şiddete eğimli hayvanlar değildir. Biz insanlar onlara bir şekilde davranışlarımızla şiddeti öğretiyoruz. Sonuçta bu köpekler sokaklarda aç kalıyorlar, bazı kişiler tarafından şiddete maruz kalıyorlar. Dolaysıyla saldırgan sokak köpeği yoktur, sadece aç kalan ve şiddete maruz kalan köpekler vardır."

- "İnsanlar görmezden gelsin" -

Usta, insanların sokak köpekleriyle karşılaşmaları halinde yapmaları gereken çok basit yöntemler olduğunu dile getirerek, "Hiç bir şey yapmasalar bize en azından görmezden gelsinler" dedi.

"Bu dünya sadece bizler  için yaratılmadı" diyen Usta, "Onun için artık sokak köpeklerine alışmak zorundayız. Biz insanlara diyoruz ki tamam yemek vermeyin, görmezlikten gelin ama şiddette göstermeyin. Eğer siz şiddet uygulamazsanız o hayvanlar size hiç bir şey yapmayacak. Olaya bu gözle bakmak lazım. İnsanlardan ricamız lütfen sokak köpeklerine karşı duyarlı olalım." ifadelerini kullandı.

adminadmin