Siyaset
Giriş Tarihi : 01-02-2021 06:29   Güncelleme : 01-02-2021 06:29

Süleyman Soylu’ya Açık Mektup!

Süleyman Soylu'yu seversiniz ya da sevmezsiniz ama atalarımız demiş ya ‘Yiğidi öldür ama hakkını yeme’ diye, bana göre cumhuriyet tarihinin en başarılı içişleri başkanıdır.

Süleyman Soylu’ya Açık Mektup!

Teröre nefes aldırmayan bakanımızın arz edeceğim konularında üstesinden geleceğinden eminim.

Kurtuluşun ilk adımını atıldığı güzel Samsunumuzda uyuşturucu ve silah kaçakçılığı alanında sorunlar olduğunu görebiliyoruz.

Özellikle pompalı tüfekle çok sayıda suç işlemekte, bunların uyuşturucu ilerde bağlantılı olduğu düşünülmektedir.

Pompalı internetten rahatlıkla temin edilebiliyor. Bu nasıl olabilir yasa dışı bir silah internetten satılabilir buna bir de silah kaçakçılarını ilave ederseniz insanların bu silahı rahatlıkla elde edebildiği gerçeğine varırız.

Silah ve uyuşturucu aynı şahısla buluşunca suç oranlarının artması kaçınılmaz oluyor..

Nüfusun yoğun olduğu şehir merkezinde gün geçmiyor ki pompalıyla bir suç işlenmesi.

Bu konuda emniyet güçlerimiz başarılı operasyonlar yapıyor nasıl oluyorsa bu suçlular kısa bir zaman sonra yine piyasaya çıkabiliyorlar, pompalının cezası az herhalde. Bu konuda kanunlarda yoksa adliyelerde karar veren mekanizmada mı bir boşluk var bilemiyorum. Mesela geçen hafta çocuklarının kırk gündür kayıp olduğunu hayatından endişe ettiklerini söyleyerek savcılığa başvuran anne babaya takipsizlik kararı veriliyor aynı anne baba Müge Anlının programına çıkınca olay iki günde çözülüyor ceset bulunuyor katil yakalanıyor demek ki bir yerde bir sıkıntı var.

Tabi burada hukukta reform hazırlığında olduğunu söyleyen Adalet bakanına da önemli görev düşüyor.

Bizim yazımızı ilgili ve yetkililer okur mu haberi olurum dikkate alırlardı bilemiyorum, toplumunu, gençlerini ülkesini düşünen bir birey olarak bu sorunu dile getirmeyi görev kabul ediyorum.

Muharrem YILDIRIM

Emekli öğretmen

TURKAV Samsun Şubesi eski başkanı

Recep YAZGANRecep YAZGAN