Ekonomi
Giriş Tarihi : 14-05-2014 09:57   Güncelleme : 14-05-2014 09:57

SUUDİ ARABİSTAN'DAN TRABZON'A DİREKT UÇAK SEFERLERİ BAŞLAYACAK!

Suudi Arabistan Ulusal Hava şirketinin yan şirketi Nas Air Trabzon’a direkt uçak seferleri başlatma kararı aldığı belirtildi.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN TRABZON'A DİREKT UÇAK SEFERLERİ BAŞLAYACAK!
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım,  Nas Air şirketi yetkilileri ile Dubai’de görüştü. Nas Air şirketi temsilcisi Mohammed Alrajeh, en kısa sürede Trabzon’a Suudi Arabistan’dan direkt uçak seferleri başlatacağı bilgisini verdi. Görüşme ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Hacısalihoğlu, havayolu şirketinin Trabzon’a direkt sefer başlatması için daha önce davet edilmiş olduğunu belirterek, “ Nas Air şirketi aradan geçen bu zaman içerisinde yapmış olduğu araştırma ve inceleme sonucunda Trabzon’a direkt seferler başlatma kararı aldığını bildirdi. ”dedi.
 
Nas Air’in sivil havacılık ile görüşmelere başladığını ifade eden Hacısalihoğlu, en kısa sürede Suudi Arabistan ile Trabzon arasında yeni bir direkt uçak seferlerinin başlayacağı müjdesini verdi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, uçak seferlerinin başlaması ile Suudi Arabistan’dan gelecek olan turistlerin artacağını ifade etti. Suudi turistlerin Trabzon’da rahat edebilmeleri için Trabzonlu girişimcilerin hazırlıklı olmaları uyarısında bulundu. Hacısalihoğlu, “Suudi Arabistan Trabzon arasında direkt uçak seferleri sadece Trabzon değil Doğu Karadeniz’deki komşu şehirlerimizi de turizmde hareketlendirecek ve katkı sağlayacaktır. ”şeklinde konuştu.
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu şöyle konuştu: “3 yıldan beri Trabzon ve Suudi Arabistan arasında turizm ve ticaretin gelişmesi için Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı çalışmalarda bulunmaktadır. Bu bağlamda Suudi Arabistan’ın Nas Air şirketi Trabzon’a davet edilmişti. Firma yapmış olduğu inceleme ve araştırmalar sonucunda Trabzon’a direkt uçuş seferlerini başlatma kararı aldı. Bu gelişme doğrultusunda ülkemizde sivil havacılık ile irtibata geçerek gerekli başvuruları yapmaya hazırlanıyor.  İzin işlemleri tamamlanınca Trabzon’a direkt Suudi Arabistan’dan uçak seferleri başlayacaktır.”

Kaynak: ttso.org.tr
adminadmin