Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-03-2017 14:11   Güncelleme : 04-03-2017 14:11

Taner Tekin, Madde Bağımlılığı ile Hepimiz Mücadele Etmeliyiz

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, ‘1-7 Mart Yeşilay Haftası’ nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada ülkemizdeki madde bağımlılığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Taner Tekin, Madde Bağımlılığı ile Hepimiz Mücadele Etmeliyiz

‘1-7 Mart Yeşilay Haftası’ nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, ülkemizde madde bağımlılığına başlama yaşı maalesef 10’lu yaşlara kadar düşmüştür” dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımının oldukça yaygın olduğunu ifade eden Tekin, sözlerine şöyle devam etti; “Üzülerek söylüyoruz ki ilimizde madde bağımlılığı ve uyuşturucu madde kullanımı oranı yüksek düzeyde. Hatta daha üzücü olanı madde bağımlılığı yaşının 10’lu yaşlara kadar düşmüş durumda olması. Çocuklarımız küçük yaşta sigaraya başlıyor ve akabinde diğer uyuşturucu maddeleri de kullanıyor. Bizlere düşen görev ise onları içerisinde bulundukları durumdan kurtarmak ve hatta bu bataklığa sürüklenmelerini önlemektir. Bu görevi hem siyasi, hem yerel yönetim olarak bizlerin görevi olduğu kadar bireysel olarak da insani bir görev olarak görmeliyiz. Bu anlamdan yola çıkarak iyi bir eğitim, düzenli bir aile ortamı ve toplum yapısının madde bağımlılığı ve alkolle mücadelede konusunda eğitilerek yol almada yardımcı olunmalıdır. Okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin desteğiyle önleme ve bilgilendirme çalışmaları yapılmalıdır. Tüm bunların yanı sıra yaşanan işsizlik sorununun çözülmesi ve yeni istihdamlarda uyuşturucu ile mücadelede önem arz etmektedir.”

 

 

adminadmin