Güncel
Giriş Tarihi : 30-01-2023 18:05   Güncelleme : 10-02-2023 19:10

Tatil aşkları ve çevrimiçi arkadaşlık için herhangi bir şans var mı?

Tatil aşkları ve çevrimiçi arkadaşlık için herhangi bir şans var mı?

Tatil aşkları yaygın bir olaydır. Tatil köyünün rahat atmosferi, kolaylık, özgürlük duygusu — tüm bunlar yeni tanışmalar için elverişlidir ve kişiyi romantik duygularla doldurur. Arkadaşlarınız ve tanıdıklarınız arasında en az bir kez tatil aşkı yaşamış olanlar olduğuna bahse girmeye hazırız. Ve belki siz de yaşamışsınızdır. Peki bu romanın bir devamı var mı? Tahmin edelim! İşe yaramadı...

Bu nedenle, bugün tatil aşklarının neden çoğu durumda devam etmediğini, ciddiye alınıp alınmaması gerektiğini ve tatildeki aşklar ile çevrimiçi arkadaşlığın neden birçok ortak noktası olduğunu anlamaya çalışacağız. İlginç olacak!

Tatil aşkları neden devam etmiyor?

Belki de bunun temel nedeni, kadınların ve erkeklerin tatil aşkına tamamen farklı şekillerde yaklaşmalarıdır.

Çoğunlukla kadınlar bir tür mucize beklerler — beyaz atlı gerçek bir prens, hayat boyu yoldaşları olacak bir prens. Kızlara göre, bir deniz kumsalı ya da kayak merkezi, kaderinizle tanışmak ve ilk görüşte aşk için ideal bir yerdir. Bir kız tanışmaya hazırsa, tatilde her zaman güzel ve muhteşem bir makyajla "istendiği gibi" giyinecektir. Pratik, uygunsuz ve duruma tamamen uygun olmasa bile.

Erkekler için tatil aşkı neredeyse her zaman devam ettirilmesi gerekmeyen kısa süreli bir maceradır. Bir erkek için tatil köyünde arkadaşlık nadiren umut verici ve yüksek potansiyelli görünür. Sadece geçici bir kaçamak, daha fazlası değildir. Buna ek olarak, erkekler genellikle bir ailenin varlığını gizler ve kadınların ilgisinden yararlanmak için bekar rolünü oynamayı tercih eder. Elbette kızlar da bazen bunu yapar ancak çok daha az sıklıkla.

Tatil aşkı travmatik hale gelebilir

Burada da yine kadın ve erkek psikolojisi rol oynamaktadır. Bir erkek için tatil aşkı, hatırlanması ve en yakın arkadaşlarınızla paylaşılması güzel olan ilginç bir deneyimdir. Ancak kızlar için durum tam tersidir. Gerçekten ciddi bir ilişki umuyorken tüm aşk bir anda yok olduysa, bu çok acı verici bir olay olabilir.

Başarısız bir tatil aşkının sonuçları çok ciddi olabilir — hayal kırıklığından nitelikli bir uzmanın yardımını gerektiren uzun süreli bir depresyona kadar.

Bu nedenle tavsiye: Eğer gerçekten ciddi ve umut verici bir ilişki hayal ediyorsanız, tatil aşklarına dikkat edin. Büyük olasılıkla, burada sadece hayal kırıklığı ve size ihtiyacı olmayan bir kişi için boşa harcanan zaman hissi bulacaksınız.

Peki ya çevrimiçi arkadaşlık?

Elbette tatil aşkları ile çevrimiçi arkadaşlık karşılaştırmak tamamen doğru değil. İkisi birbirinden tamamen farklıdır. Ama yine de pek çok ortak noktaları var. Hadi bunu çözelim!

Yani, daha önce de söylediğimiz gibi, bir tatil köyü her zaman bir tatil, telaşsız bir atmosfer ve rahat bir ortamdır. Aslında bu yüzden yeni tanıdıklar edinmek, diğer insanlarla iletişim kurmak ve burada sohbet etmek için ortak konular bulmak çok kolaydır. Sonuçta, kabul etmelisiniz ki güneşli bir plajda bar tezgahındaki bir kişiyle konuşmak, üzerinizde çok fazla iş varken, etrafınızdaki herkes işle dolu ve etrafınızdaki tüm dünyaya kızgınken bir ofis binasından çok daha kolaydır.

Tatil köylerinde arkadaşlığın, günlük arkadaşlıktan farklı olarak çok daha rahat olduğunu kastediyoruz. Ancak en önemli şey, tatil köylerinin dışında doğru rahatlık atmosferini yaratabilmenizdir. Zaten anladığınız gibi, çevrimiçi arkadaşlıktan bahsediyoruz.

İşte çevrimiçi arkadaşlığın herhangi bir tatil aşkından daha iyi olmasının 5 nedeni:

Hala konforlu ve rahat bir ortamdasınızdır

Yeni insanlarla tanışmak ve iletişim kurmak için yalnızca internete, bir bilgisayara veya bir akıllı telefona erişmeniz gerekir. Günümüzde neredeyse tüm şehirlerde ve hatta şehir dışında bile Web'e hızlı erişim olduğu göz önüne alındığında, uygun arkadaşlık için esasen ciddi bir kısıtlama yoktur. Rahat bir ortamda kalabilir, kendinizi daha güvende hissedebilir ve istediğiniz zaman yeni insanlarla tanışabilirsiniz.

Daha fazla potansiyel sosyal çevreniz vardır

Birçok insan tatil yerlerinde buluşmayı sever çünkü burada çok sayıda yabancı vardır. Ama internette daha da fazla insan vardır! Üstelik ara sıra değil, yüzlerce ve binlerce kez. Sosyal çevrenizi genişletmeye karar verdiyseniz, çevrimiçi arkadaşlık sizin için en makul seçenek olabilir. Birçok modern arkadaşlık sitesinin yüz binlerce ve hatta milyonlarca kullanıcısı vardır.

Hala hiçbir yükümlülüğünüz yoktur

Eğer kişinin size uygun olmadığını görürseniz, iletişim kurmayı bırakabilirsiniz. Birbirinize hiçbir şey borçlu değilsiniz ve bu sorun değil. Bu bağlamda, çevrimiçi arkadaşlık, büyük olasılıkla iletişime devam etme konusundaki isteksizliğinizi açıklamak zorunda kalacağınız bir tatil aşkından bile daha rahattır. Elbette, her zaman "ortadan kaybolabilirsiniz". Ancak böyle bir hareket kesinlikle sizin için hiçbir şey yapmaz.

Dünyanın her yerinden insanlarla tanışabilir ve ilişkiler kurabilirsiniz.

Tek bir yere bağlı değilsiniz. Evde arkadaşlığa başlayabilir, başka bir şehirden iletişime devam edebilir ve dünyanın diğer ucundaki bir ülkeden ilk çevrimdışı görüşmeyi ayarlayabilirsiniz. İnternet arkadaşlığı, insanlar için muazzam bir özgürlük sağlar. Her yıl arkadaşlık sitelerinin kullanıcı sayısının hızla artması şaşırtıcı değil. Çevrimdışı arkadaşlık yüzdesi ise tam tersine azalmaktadır.

Çevrimiçi görüşmeden sonra bir ilişkiyi sürdürme şansı çok daha yüksektir

En başta da söylediğimiz gibi, çoğu durumda tatil arkadaşlığı başladığı yerde biter. İlişkiler son derece nadirdir. Genellikle "aşıklar" kendi şehirlerine gider ve bir daha asla görüşmezler. Gördüğünüz gibi bu ihtimal oldukça şüphelidir. Bu nedenle, bir ilişki için insanlarla gerçekten tanışırsanız, bunu bir tesiste değil, çevrimiçi olarak yapmanın daha iyi olacağına inanıyoruz.

Ve burada bir başka önemli nokta ortaya çıkıyor: hangi çevrimiçi arkadaşlık formatının seçileceği. En bariz seçenek klasik arkadaşlık siteleri ve uygulamalarıdır. Ancak bariz olan her zaman en iyisi değildir!

Klasik web arkadaşlığını değil, rastgele partnerleri video aracılığıyla birbirine bağlayan bir platform olan çevrimiçi görüntülü sohbeti kullanmanızı öneririz. Avantajları açıktır:

  1. Partnerinizi hemen görür, sesini duyar, beden diline ve jestlerine bakarsınız.
  2. İnternet bağlantısının olduğu, dünyanın hemen her yerinden tanışmaya ve iletişim kurmaya devam edebilirsiniz.
  3. Görüntülü sohbet, sizin için uygun olan bir şekilde — evde, yürüyüşte veya hatta toplu taşıma araçlarında — tanışmanıza olanak tanır.

Ancak en önemlisi, görüntülü sohbetler ve çevrimiçi arkadaşlık prensipte tatil aşklarından çok daha umut vericidir. Bugün dünyadaki tüm evliliklerin yaklaşık %17'si internet üzerinden tanışan kişiler arasında gerçekleşmektedir. Tatil aşkından sonra yapılan evlilikler ise yüzde birden çok daha azdır.

Kendi adımıza, aşağıdaki çevrimiçi görüntülü sohbetleri tavsiye edebiliriz:

  • Chatrandom — tematik sohbet odaları işlevine sahip bir görüntülü sohbet ve yalnızca kızlarla iletişim kurmak için ayrı bir bölüm (ücretli erişim). 
  • Chatous — medya paylaşımı ve mesajlar için klasik çevrimiçi görüntülü sohbet ve anlık mesajlaşma işlevlerini birleştiren bir uygulama
  • Chatspin — iletişimde anonimliğe ihtiyaç duyanlar için cinsiyet filtresi ve AR(Artırılmış gerçeklik) maskeleri içeren basit ve minimal bir görüntülü sohbet.
  • Videochat TR — açık bir cinsiyet filtresine ve partner aramak için esnek ayarlara sahip bir görüntülü sohbet. Ayrıca görüntülü sohbet Videochat-TR.com, yabancılarla iletişim kurarken kullanışlı olan yerleşik bir mesaj çevirmenine sahiptir.
  • Azar — oldukça geniş bir kitleye sahip görüntülü sohbet ve yayın platformunun bir kombinasyonu. Kendi fotoğrafınız veya videonuz yerine sanal bir avatar kullanabilirsiniz.

Elbette diğer alternatifleri de değerlendirebilirsiniz. Çevrimiçi görüntülü sohbet, modern dünyada son derece popüler bir çevrimiçi arkadaşlık formatıdır. Ve bu tür sitelerin yokluğu kesinlikle öngörülmemektedir.

Özetleyelim

Bir tatil aşkına başlamak ya da başlamamak sadece sizin seçiminizdir. Önemli olan, bu tür ilişkilerin sadece çok küçük bir kısmının en azından bir miktar devam ettiğini hatırlamaktır. Bazen, hayal kırıklığından kaçınmak için, bir tatil beldesinde aşka başlamamak daha iyidir.

Bizim görüşümüz: bugün en makul seçenek Web üzerinden tanışmaktır. Elbette buna katılmayabilirsiniz. Ve hatta bir tatil aşkından sonra güçlü sevgi dolu aileler yaratmanın örneklerini bile bulabilirsiniz. Ancak gerçek şu ki bu, çoğu durumda rehberlik edilmemesi gereken çok nadir bir istisnadır. Ancak elbette, karar vermek size kalmış!

Recep YAZGANRecep YAZGAN