Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-07-2017 10:59   Güncelleme : 15-07-2017 10:59

Tekkeköy 15 Temmuz şehitler anıtı ve Şehitler Panoraması Açıldı

Samsun’un Tekkeköy Belediyesi tarafından ilçenin tam merkezinde bulunan en büyük ve en çok nüfusun yaşadığı 19 Mayıs Mahallesi sınırları içerisine yapılan “15 Temmuz Şehitlik Anıtı ve şehitler panoraması” törenle açıldı.

Tekkeköy 15 Temmuz şehitler anıtı ve Şehitler Panoraması Açıldı

15 Temmuz darbe girişiminin sene-i devriyesinde, darbe girişiminde şehit olan kahramanların anısına, Tekkeköy Belediyesi tarafından “15 Temmuz Şehitler Anıtı” yapıldı. Tekkeköy 19 Mayıs Mahallesi Sıtkı Ünal Yücel Parkı’na yapılan şehitler anıtının açılışı, Samsun Valisi Osman Kaymak’ın katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen açılış töreni ilk olarak mehter gösterisiyle başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitler için dua edildi. Duaların ardından alana kurulan dev ekranda 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı belgesel yayınlandı. Belgeselin akabinde akşam namazından sonra katılımcılara ve misafirlere yemek ikramı yapıldı.

15 Temmuz unutulmayacak ve unutturulmayacak

15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın açılış töreninde konuşma yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Millet olmak, devlet olmak ve vatan olmak kolay değil. Biz Türkler bu toprakları vatan yapmak için çok bedel ödeyen bir ecdada sahibiz. Bizim tarihimiz boyunca sayısız düşmanlarımız oldu. Topraklarımız için, adalet ve nizam için gerekirse savaşlar yaptık. Malazgirt’te, İstanbul’un fethinde ve Çanakkale’de bu millet tarihi boyunca düşmanlarıyla, hasımlarıyla savaşmıştır. Ama bu amansız ve çetin savaşlar boyunca bu savaşların tamamında karşımızda savaştığımız düşman haçlı ordusuydu. Ancak 15 Temmuz’da bir başka düşmanla karşı karşıya kaldık. İnsanın içini acıtan en önemli konu 15 Temmuz’da gerçekleşti. Bu ülkenin şerefli üniformasını giymiş, bu ülkenin insanının vergisiyle, sadakasıyla ve zekatıyla okuyup büyümüş, bu devletin en üst makamlarına gelmiş ve rütbe almış, bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyan, alnı secdeye vardığı için belki bunlardan hiç birimizin beklemediği bir acı ihanetle karşı karşıya kaldık. Bu aziz millete Cenab-ı Allah bir daha böyle acı yaşatmasın. 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız ve asla unutturmayacağız. Tarih tekerrürden ibaret derler. İçimizden bundan sonra da içimizde yetişebilecek ihanet çeteler ve hainleri var sayarak 15 Temmuz’u kıyamete kadar unutmayacağız ve unutturmayacağız. İleride gelecek nesiller bu tarihi unutmasın diye, bugün acizane bu anıtı yaparak açılışını yapmış bulunmaktayız” dedi.

Daha sonra konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, “15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümündeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 15 Temmuz bundan sonra her yıl anılacak. Zira bugünü unutmamamız gerekiyor. O anlamda da bu programlar çok önemli” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol şehitlik anıtının açılışını yaptı.

Programa ayrıca, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yöntem, Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadullah Kalaycı, İlçe Müftüsü Hüseyin İmamoğlu, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Tekkeköy Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Güngör, teşkilat üyeleri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

adminadmin