Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2020 08:05   Güncelleme : 29-10-2020 08:05

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar "Cumhuriyet Kurtuluş Mücadelemizin Zaferle Taçlanmasıdır!"

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar Cumhuriyet’in 97. yıldönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar mesajında, “Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde tarihe altın harflerle işlenen Kurtuluş Destanı sonrasında çok zor ve çetin şartlarda milletimizin azim ve kararlılığı ile verilen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ardından 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin 97.yıl dönümünü her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemizin dört bir yanında büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz” dedi.

 

CUMHURİYET KURTULUŞ MÜCADELEMİZİN ZAFERLE TAÇLANMASIDIR

Kutlama mesajında Cumhuriyet’in erdemleri ile birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Togar kutlama mesajına şu şekilde devam etti; Cumhuriyetin ilanı, kurtuluş mücadelesinin askeri ve siyasi alanda zafer ile taçlanmasının bir neticesidir. Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek ve yegane kuvvet hiç şüphesiz ki aziz milletin kendisidir. Türk insanını karanlıktan aydınlığa, umutsuzluktan umuda dönüştüren millet iradesinin sembolü Cumhuriyet’tir. Büyük Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiş ve çağdaş, demokratik, laik bir dünya devleti olmuştur.

 

Türk Milletinin Karakterine En Uygun Yönetim Şekli Cumhuriyet’tir

Mesajında, yıllarca hiçbir uygarlığın boyunduruğu altına girmeyen Türk halkının Cumhuriyet’in tüm erdem ve faziletlerini benimsediği vurgusunda bulunan Togar, şöyle devam etti: “Cumhuriyet Türk milletinin tüm kesimleri tarafından hemen benimsenerek kabul olunmuştur. Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyet’tir sözü bunu en güzel şekilde anlatmaktadır. Bizler çocuklarımıza yeni nesillere Cumhuriyetin kuruluşuna kadar geçen zorlu süreci, yokluğu, her türlü zor şartlar altında hürriyet ve bağımsızlık için verilen o büyük efsanevi mücadeleyi ve bu mücadele ruhunu anlatmalıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleriyle emanet ettiği geleceğimizin teminatı yarınlarımızın sahibi çocuklarımız ve gençlerimiz de hiç şüphesiz ki bu mirası ilelebet koruyacak ve muhafaza edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerimle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları; canlarıyla kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mertebelerin en yücesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum.  Milletimizin ve tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi. 

Recep YAZGANRecep YAZGAN