Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-12-2020 10:58   Güncelleme : 16-12-2020 10:58

Tekkeköy Belediyesi Projeleriyle Örnek Oluyor!

T.C. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen “2020 Erişilebilirlik Yılı” kapsamında Erişilebilirlik Ödülleri vereceği yarışmada Tekkeköy Belediyesi ‘Erişilebilir Yerel Yönetim Hizmetleri kategorisinde’ yüzlerce belediye arasında ilk yedi belediyen birisi oldu.

Tekkeköy Belediyesi Projeleriyle Örnek Oluyor!

Engelli bireylerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımına katkı sağlayan erişilebilirlik alanında çalışmalar yapan gerçek kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları, kamu ve özel hukuk tüzel kişilerine bilimsel araştırmaları, başarılı projeleri, hayata geçirdikleri uygulamaları ve sundukları hizmetler için verilecek olan Erişilebilirlik Ödülleri yapılan oylama sonucunda sahiplerini bulacak. Yarışmada oy kullanmak isteyenler https://forms.ailevecalisma.gov.tr/erisilebilirlik-odulu-halk-oylamasi/ linkinden oy kullanabilecekler.

 

KARADENİZ’DE İLK VE TEK ENGELSİZ PARK

Karadeniz bölgesinde ilk ve tek olan ve eşi benzeri olmayan engelsiz parkın ilçenin en merkezi noktasında hizmete sunulduğuna dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Yapmış olduğumuz sosyal doku anketleri çerçevesinde ilçemizde yaşayan engelli kardeşlerimizin faydalanacağı özel bir parkımızı ve içindeki tüm materyalleri en küçük ayrıntıları hesaba katarak zaman kaybetmeden tamamlayarak hizmete sunduk" dedi.

 

'Engelli evlatlarımızı gönüllerince eğlenecekleri güvenli bir mekanla buluşturduk'

Başkan Togar, İlçemizde yaşayan meleklerimizin güven içinde eğlenebilecekleri bir mekana sahip olduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "2500 metre karelik bir alan üzerinde engelli kardeşlerimizin eğlenecekleri farklı oyuncakların olduğu bir park planladık. İçinde tüm detayları en ince ayrıntısına kadar hesapladık. Engelsiz çocuk oyun grupları, engelsiz basketbol sahası, engelsiz spor aletleri, engelsiz yürüyüş yolları, engelsiz kamelyaları, gibi daha birçok detayı düşünerek hayata geçirdik. Meleklerimiz buradaki tüm oyun alanlarını hiç bir engelle karşılaşmadan gönül rahatlığıyla kullanacakları gibi tekerlekli sandalye ile salıncak keyfi yaşayacaklar. Ayrıca eğlenecekleri ortamın güvenliği konusunda da her türlü önlemi aldık" şeklinde konuştu.

 

Bölgede eşi ve benzeri yok

Bölgede ilk ve tek olan ve tüm ayrıntıların detaylı bir şekilde düşünülerek hayata geçirilen Engelsiz Parkın herkese örnek teşkil ettiğine değinen Togar, “Engelsiz park projemiz Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen “2020 Erişilebilirlik Yılı” kapsamında Erişilebilirlik Ödülleri vereceği yarışmada ‘Erişilebilir Yerel Yönetim Hizmetleri kategorisinde’ yüzlerce belediye arasında ilk yedi belediyen birisi oldu. Projemizin bakanlığımız tarafından örnek gösterilmesi ve yüzlerce belediye arasında ilk yedide yer alması bizleri ayrıca gururlandırdı” dedi.

 

Desteklerinizi Bekliyoruz

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen “2020 Erişilebilirlik Yılı” kapsamında Erişilebilirlik Ödülleri vereceği yarışmada ‘Erişilebilir Yerel Yönetim Hizmetleri kategorisinde’ yüzlerce belediye arasında ilk yedi arasında yer alan Tekkeköy Belediyesinin projesinin desteklenmesi için yarışmada oy kullanmak isteyenler https://forms.ailevecalisma.gov.tr/erisilebilirlik-odulu-halk-oylamasi/ linkinden oy kullanabilecekler. Desteklerinizi bekliyoruz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN